Bewoners Vestia flats boos over stookprijzen

De bewoners van flats in Nieuwerkerk aan den IJssel in de wijk Dorrestein aan de Prins Alexanderlaan en de Ingenieur Leemanstraat zijn boos over de hele hoge afrekening van de stookkosten.

Volgens de bewoners kan dit niet waar zijn dat de stookkosten binnen 3 jaar twee keer zo hoog zijn. De bewoners geven aan dat dit mogelijk komt door de slechte ketel.

Een lokaal media bedrijf heeft al contact gehad met Vestia maar die vertrouwen de installaties en de leverancier maar gaan toch actie ondernemen. De bewoners hebben per brief inmiddels gevraagd om de logboeken van de ketels. Vestia gaat nog wel verder onderzoek doen naar de hoge kosten.

De bewoners zijn ook al vanaf 2018 bezig met het verzoek om niet een collectieve meter maar voor elke woning een individuele meter te krijgen. De bewoners kregen geen vervolg op een toezegging over een onderzoek. Vestia geeft aan dat alsnog dit in gang gaat zetten. Ook op andere plekken in de wijk willen bewoners deze individuele meters.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.