En weer onrust strand Nesselande

Dinsdagavond 25 juni is het aan het begin van de avond wederom onrustig geweest nabij het stand in Rotterdam Nesselande. Er ontstond een grimmige sfeer toen een grote groep jongeren provocerend door het winkelcentrum liepen en er kleine vechtpartijen ontstonden. Dit melden onze mediacollega’s van Nieuws Nesselande.

Volgens getuigen kwam de politie met enkele auto’s en werd er een ambulance achter de hand gehouden.Ook politiehonden werden standby gehouden. Security zou de handen vol hebben gehad om een paar honderd jongeren bij de winkels weg te houden. Daarnaast kwamen er enkele auto’s waar vanuit lachgasballonnen werden gehandeld. De jongeren zouden veelal niet uit de Rotterdamse wijk Nesselande of omliggende wijken komen, maar uit andere delen van Rotterdam.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat er relletjes ontstaan in het strandgebied van Nesselande, zondag 2 juni was het ook al raak, toen werd er een plaatselijke supermarkt Jumbo geplunderd door enkele jongeren. aanwezige politie veegde toen het plein bij het winkelcentrum leeg. Hierop werd besloten om extra handhaving en politie van de gemeente

Rotterdam in te zetten om herhaling te voorkomen. Dit bleek dinsdagavond echter niet afdoende. Wijkbewoners in Nesselande maken zich ondertussen steeds meer zorgen over de veiligheid tijdens voornamelijk warme zomerdagen en uitten dit massaal op social media.

foto: Nieuws Nesselande

(foto: Nieuws Nesselande).

(Kopfoto: Leefbaar Rotterdam ).

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.