4-Daagse in Nieuwerkerk, De paden op, de lanen in

Drukte in de Nieuwerkerkse straten, lanen, paden en zandweggetjes. Velen genieten deze week van de jaarlijkse vierdaagse tocht die wederom wordt georganiseert door Voetbalvereniging Nieuwerkerk.

Nadat maandagavond om 18:00 uur de 10 kilometer lopers van start gingen vanaf het startpunt bij de sportvelden, gaven de meeste lopers toch wel de voorkeur aan de 5 kilometer afstand die om 18:30 uur startte. Ruim 1000 deelnemers lopen 4 avonden lang om vrijdagavond feestelijk te worden ontvangen door vele vrienden, familieleden, buren en kennissen met bloemen, snoep en uiteraard de felbegeerde medaille.

Het weer ziet er iets aantrekkelijker uit dan vorig jaar, toen moest in verband met naderend onweer de dinsdagloop worden geannuleerd. Deze dinsdagloop door een gedeelte van Park Hitland (voornamelijk de 10 kilometer) wordt veelal gezien als de ”mooie route”.

Woensdag volgt een rustdag, en vrijdag de grote intocht dus met als thema Disney waarbij de leukste verkleedde wandelaars een prijs kunnen winnen. Uiteraard vrijdag op onze facebookpagina traditioneel volop aandacht voor de finaleavond die jaarlijkse vele Nieuwerkerkers op de been brengt.

(foto: Laurence vd Polder).

Eerder in het nieuws

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.