Groots afscheid Robin Toscani bij het Auticafé

Dinsdag 11 juni jl. nam vrijwilliger Robin Toscani afscheid bij het Auticafe. 

Maar liefst 10 jaar was Robin vrijwilliger bij Welzijn Zuidplas. In die tijd zette hij zich volop in voor het jeugd- en jongerenwerk. Zo hielp hij mee met straatvoetbal- en zaalvoetbaltoernooien, de Jeugdvakantieweken, kinder- en peuterdisco’s, de Scholenmarkt en vele andere evenementen en activiteiten. Als kroon op zijn vrijwilligerswerk richtte hij zo’n 5 jaar geleden het Auticafe op in ’t Blok. Elke 2e dinsdag van de maand vindt het Auticafe plaats en in de loop der jaren zijn er heel veel bezoekers geweest, waarvan een aantal tot de zogenaamde ‘harde kern’ behoort. Dinsdag nam Robin het publiek in vogelvlucht mee naar de afgelopen 5 jaar en benoemde hij vele hoogtepunten, waaronder gastspreker Hugo Borst, speeddaten en de workshop hoelahoep. Met het Auticafe worden vooral veel ervaringen gedeeld, soms aan de hand van een gastspreker en soms aan de hand van een activiteit, zoals eten of tekenen. Het is een vertrouwde plek waar bezoekers zich thuis voelen en waar je even helemaal jezelf kan en mag zijn.

Het Auticafe blijft gelukkig bestaan, dankzij de inzet van een groep enthousiaste vrijwilligers onder begeleiding van jongerenwerker Kim Terbrack. Robin kreeg veel complimenten voor al het werk dat hij gedaan heeft als initiator, organisator en gastheer. Zowel van bezoekers, vrijwilligers en beroepskrachten van Welzijn Zuidplas als zijn ouders en wethouder Jan Verbeek. Ieder was het met elkaar eens; het Auticafe is een plek om trots op te zijn. 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.