Regendag in plaats van Speeltuindag

Teleurstelling bij de vrijwilligers van Speeltuinvereniging de IJsselkids, door het slechte weer kon deze organisatie niet anders dan de geplande speeltuindag niet door te laten gaan.

De voorbereidingen waren groots, in samenwerking met Sport Stichting Zuidplas wilde de speeltuin de deuren woensdag 12 juni wagenwijd openzetten voor alle kinderen uit de regio. Zou zouden er optredens en workshops worden gegeven door eXplosiondance, Rad van avontuur met mooie prijzen, een springkussen,pannakooi, schminken, haren vlechten.

De speeltuindag die net als in vele andere speeltuinen in Nederland zou worden gehouden en ondersteund wordt door kinderzender Nickelodeon en Jantje Beton zou worden geopend door wethouder Jan Verbeek. Helaas gooide het slechte weer roet in het eten waardoor de organisatie moest doen besluiten de middag niet door te laten gaan.

“ontzettend jammer voor de vrijwilligers maar zeker ook voor de vele kinderen die op deze woensdag plannen hadden te komen spelen maar eerlijk gezegd, als wij het evenement hadden laten doorgaan had er niemand gekomen” vertelt Henrike de Goede namens de Speeltuinvereniging.

“Nieuwerkerks weerman Leen de Koning voorspelde voor de hele dag veel regen dat het ons deed besluiten deze dag niet door te laten gaan”, aldus Hendrike.

De vrijwilligers gaan in ieder geval niet bij de pakken neerzitten. De dag wordt gewoon verplaatst en zal nu plaatsvinden op zaterdag 29 juni.

De regen in onze regio zorgde in onze regio voor beperkte overlast. Verschillende afvoerputen konden het vele regenwater niet aan en takken van bomen braken af waardoor medewerkers van de gemeentedienst aan de slag moesten deze euvels te verhelpen.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.