Vijfde editie ‘Montmartre aan de IJssel’ op Leefgoed de Olifant

Tijdens beide Pinksterdagen, dus zowel zondag 9 als maandag 10 juni, vindt  van 11.00 tot 17.00 uur de vijfde editie van de kunst- en creativiteitmarkt Montmartre aan de IJssel plaats in de Beeldentuin van Leefgoed de Olifant.

De Beeldentuin ligt in een parkachtig landelijk gebied tussen de werkhaven in het Nieuwerkerkse buurtschap Ver-Hitland aan de Hollandsche IJssel en Park Hitland. De opening wordt zondagmorgen bij De Kas verricht met een spectaculaire performance van de Japanse kaligrafe Abe Hikonima.(tekst gaat verder onder de foto)

Montmartre aan de IJssel belooft met 25 kramen en live muziek vooral weer gezellig te worden. Bart Belonje van stichting Leefgoed de Olifant: „Doordat het plaatsvindt in de Beeldentuin waar deze keer meer kunstenaars dan ooit aan deelnemen, krijgt Montmartre altijd een speciaal intiem tintje. Oude bekenden zijn daarom altijd van de partij met hun schilderijen, tekeningen, beelden, keramiek, sieraden, en andere uitingen. Net als vorig jaar is een aantal kunstenaars aan het werk en vertellen ze u graag over hun werk.”
Alles draait deze dagen om: natuur, cultuurhistorie, kwaliteit en intimiteit. Op beide dagen is er levende muziek: op zondag van Duo Daci en maandag van Dick Raat. Franks Stoks tekent u ter plaatse op zijn iPad en Emmy Verkerke exposeert met mandela’s in De Kas en natuurlijk is er iets te eten en drinken. De toegang is gratis.

De organisatoren vragen bezoekers met de fiets te komen of te voet. Je kunt het prima combineren met een wandeling in Park Hitland of een tochtje over de IJsseldijk. Voor wie met de auto komt: parkeren is gratis bij Restaurant & theehuis De Dames, Groenendijk 325, Ver-Hitland. De ingang is naast Restaurant & theehuis De Dames, Groenendijk 325, waar u ook gratis kunt parkeren.

De deelnemers aan het eerste lustrum van Montmartre aan de IJssel zijn:
• Hitomi Abe
• Therese Belonje
• Monique Bleeker-Hoogenboom
• Jeffrey de Bruin
• Tineke van der Does
• Lina van Egten (van Heijl)
• Nelly Geluk
• Marianne Goeree
• Narinna (Narina Gyulkhasyan)
• Tineke van Hattem
• Roos Hobe
• Jan & Marijke Huismann
• Hans Klein
• Piet Kouwenhoven
• Paul & Edith van der Laan
• Paula de Loor
• Monique Rodenburg
• Nicolette Schuring
• Anneke Slappendel
• Marike Stokker
• Frank Stoks (iPad tekenaar loopt rond heeft geen kraam)
• Ati Vader
• Emmy Verkerke (in de Kas)
• Hanneke de Vogel


Activiteiten op Vaderdag zondag 16 juni

15.00 uur Meet & greet met kunstenaars
Wie het leuk vindt kunstenaars te ontmoeten die deelnemen aan de Beeldentuin en wil horen wat ze over hun visie, aanpak en object te vertellen hebben, is zondag 16 juni vanaf 15.00 uur welkom bij de tweede meet & greet op het Leefgoed, waar in ieder geval Friedy Evers (bronzen beelden) en Alice W. Bakker (stalen beelden) aanwezig zullen zijn. De toegang is gratis. Op de website Leefgoed.nl staat uitgebreide informatie over iedere deelnemer apart met links naar hun eigen internetsite, een impressie van objecten die tijdens de tentoonstelling te zien zijn. U kunt ook de loopfolder uploaden.

17.00 uur Romeo en Julia van Shakespaere
Zes acteurs van het Rotterdamse theatergezelschap Mooi Weer & Zo spelen de klassieker Romeo en Julia in de unieke setting van rijksmonument Steenoven de Olifant. Dit theatergezelschap, dat vorig jaar meerdere keren succesvol op het Leefgoed optrad, staat bekend om de verrassende bewerkingen en de indringende manier waarop in het publiek de personages vertolken, waardoor het een hele nieuwe dimensie krijgt. De regiseur plaatste het beroemde toneelstuk van Shakespeare in de prachtige ambiance van Rijksmonument Steenoven De Olifant. Voor deze gelegenheid krijgt de oude steenonvens een theateropstelling met stoelen, zodat iedereen kan zitten.
Qua kleding dient men er rekening mee te houden dat het fris kan zijn. De vloer is niet hogehakkenproof. Mocht het weer dermate slecht zijn dat het buiten niet door kan gaan, dan wordt uitgeweken uit naar een andere locatie op het Leefgoed. (foto onder: Mooi Weer & Zo speelt Romeo en Julia in rijksmonument Steenoven De Olifant)

Foto onder: Friedy Evers tussen haar bronzen beelden

Meer informatie en kaarten à 25 euro: www.Leefgoed.nl/agenda
Na afloop is er voor bezoekers die willen napraten/-tafelen een speciaal theaterarangement bij Restaurant & theehuis De Dames voor € 19,50 p.p..

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.