VV Nieuwerkerk sluit seizoen in stijl af

Op de laatste wedstrijd van het seizoen trad zaterdag 25mei kampioen Nieuwerkerk aan tegen Gouderak, de enige ploeg die tot nu toe van Nieuwerkerk had weten te winnen.

Coach Ron Luijten had de ploeg op enkele plaatsen gewijzigd ten opzichte van vorige week. Zo mocht doelman Sander Hoffmann op de bank beginnen en was Kenzo Abel zijn vervanger. Ook was er een basisplaats ingeruimd voor Bilal Ouahabi.

Mocht Gouderak het idee hebben gehad dat er iets te halen valt op sportpark Dorrestein, da is na 12 minuten die droom aan flarden. Rick Kramer vindt in het vijandelijke strafschopgebied de vrijstaande Stefan van der Vlegel en die weet raad met deze kans: 1-0

Nieuwerkerk krijgt daarna kansen om de voorsprong te vergroten, maar het vizier staat niet op scherp. Gouderak komt niet veel verder dan verdedigen en hopen op een snelle uitbraak, maar die komt er niet. In de 33e minuut verdubbelt Stefan van der Vlegel de voorsprong, hij straft een fout van de goalie van Gouderak na een inzet van Remco Langerveld genadeloos af: 2-0. Dat is ook de ruststand.

In de rust blijft Stefan Jeroense in de kleedkamer achter, zijn vervanger is Leon Hulshof.

De eerste kans in de 2e helft is voor Nieuwerkerk, Remco Langerveld zet Daniel da Cruz vrij voor de keeper, maar ziet zijn inzet toch gestuit. In de 52e minuut een mooie aanval; vanaf de rechterkant geeft Stefan van der Vlegel een dieptepas over de breedte van het veld op de op links vrijstaande Rick Kramer. Deze omspeelt zijn directe tegenstander en schiet hard binnen: 3-0. Nieuwerkerk blijft kansen creëren, maar ook missen. Gouderak krijgt in de 60e minuut zijn enige kans, maar deze wordt door Nelis Speksnijders gemist.

In de 60e minuut wordt Stefan van der Vlegel gewisseld voor Wesley van de Dries. Nauwelijks een minuut later speelt Rick Kramer zich op de rand van het strafschopgebied vrij en schiet hard in: 4-0. In de 65e minuut wordt Bart Slob gewisseld voor Wayne van den Burg. De aanvallers staat nauwelijks in het veld of hij ziet zijn eerste balcontact op de paal uiteen spatten. Maar 2 minuten schiet hij wel raak, als hij een voorzet van Remco Langerveld op juiste waarde weet te schatten: 5-0. Remco Langerveld heeft vele doelpogingen, maar geen geluk aan zijn zijde. In de 73e minuut staat de paal succes in de weg, maar de aanhouder wint. In de 81e minuut schiet Remco Langerveld Nieuwerkerks zesde – en zijn zesentwintigste (!) dit seizoen – in de touwen na goed voorbereidend werk van Wesley van de Dries. Het slotakkoord is voor Wayne van den Burg die voorbereidend werk van Rick Kramer goed afrond: 7-0.

Nieuwerkerk wint ook deze wedstrijd met overmacht en neemt afscheid van de vierde klasse. Volgend jaar wacht de derde klasse!

Nieuwerkerk: K. Abel – M. Homan – J. Bos – B. Meeske – S. Jeroense (46 L. Hulshof) – B. Ouahabi – S. van der Vlegel (60 W. van de Dries) – B. Slob (65 W. van den Burg)- R. Kramer – D. da Cruz – R. Langerveld

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.