Veel belangstelling bij opening Beeldentuin Leefgoed

Onder veel belangstelling is afgelopen zondag 12 mei Beeldentuin 2019 op Leefgoed de Olifant aan de Hollandsche IJssel gestart. 

Deze editie telt meer deelnemers dan ooit tevoren en gaat – in tegenstelling tot vorige jaren – het gehele zomerseizoen duren. Maar liefst 16 gerenommeerde kunstenaars nemen er aan deel, waarvan een aantal uit de regio. De reacties waren zeer positief, vanwege de kwaliteit van het werk en de locatie en dat het gratis toegankelijk is. Ariann Kraaijeveld en Bart Belonje van stichting Leefgoed de Olifant openden de tentoonstelling, waarna een rondleiding volgde over het expositieterrein met meer dan 70 beelden en de kunstenaars de bezoekers en elkaar vertelden over hun visie en werkwijze.

De deelnemers aan deze editie: Alice W. Bakker, Ineke van Dijk, Jeannette Ephraim, Friedy Evers, Patricio Ferrada di Mercado, Ria Graveland, Els Grootaers, Esther Hamels, Pascalle de Jager, Marian Kastelein, Nora van Krimpen, Gusta Kullberg, Els Molenaar-Gazan, Natascha J.A. Rodenburg, Anneke Slappendel en Piet van der Velden.

De Beeldentuin is van woensdag tot en met zondag open van 11.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk. De ingang is naar Restaurant & theehuis De Dames, Groenendijk 325, waar u ook gratis kunt parkeren.

Wie het leuk vindt de kunstenaars te ontmoeten en wil horen wat ze over hun visie, aanpak en object te vertellen hebben, is zondag 19 mei vanaf 15.00 uur welkom bij de eerste meet & greet waar een aantal deelnemende kunstenaars aanwezig zal zijn

Op de website Leefgoed.nl staat uitgebreide informatie over iedere kunstenaar apart met links naar hun eigen internetsite, een impressie van objecten die tijdens de tentoonstelling te zien zijn en de loopfolder die ook klaarligt bij de ingang.

Leefgoed de Olifant ligt tussen de unieke getijrivier de Hollandsche IJssel en Park Hitland in het buurtschap Ver-Hitland, tegen de Capelse grens in Nieuwerkerk aan den IJssel, een kwartiertje vanaf het centrum van Rotterdam. Voor e-bikers is daar ook een oplaadpunt.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.