Wisselvallig weer zorgt voor matig Koningsfeest Nieuwerkerk, AntonRock groot succes

Het was fris, bewolkt en er vielen enkel buien. Koningsdag 2019 in Nieuwerkerk aan den IJssel trok waarschijnlijk door dit Hollandse matige weer zichtbaar minder bezoekers dan andere jaren.

Toch zat de sfeer er ook dit jaar weer goed in. Tijdens de traditionele aubade voor de brandweerkazerne werd er door een paar honderd bezoekers meegezongen met Drumfanfare DKV. Waarnemend Burgemeester Stoop en wethouders namen de liederen in ontvangst.

In het Oude Dorp van Nieuwerkerk was het een stuk minder druk. Waar op andere jaren de kleedjesmarkt over een groot stuk van de Kerklaan en de Torenstraat te vinden was, waren er opvallend veel plekken leeg en besloten vele jonge handelaren en hun ouders halverwege de middag de boel al in te pakken. De muziek bij Bourgondisch tegenover de MCD supermarkt wist wel veel publiek te lokken al moest met op de kuising Kerklaan-Dorpsstraat wel op een andere manier aan een biertje komen. Door het eerder deze maand failliette Lokaal 58 ontbrak er een echt bier terras. Feestgangers moesten voor een biertje nu uitwijken naar de MCD supermarkt die hierdoor uitstekende zaken deed.

Waar voorgaande koningsfeesten in Nieuwerkerk om 16:00 uur eindigden, organiseerden jongerencentrum ‘T Blok aan het IJzermanspad dit jaar een benefietavond ter nagedachtenis van de vorig jaar overleden jeugdwerker Anton Schrammeijer. Tot na middennacht traden daar vele bands op met als doel geld op te halen voor de Nederlandse Hartstichting. In de speciale Koningsdaguitzending zaterdagmiddag van Omroep Zuidplas liet Henk Visser namense de organisatie van Anton Rock weten dat de opkomst boven verwachting was.

Video: Dick Groenendaal

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.