VV Nieuwerkerk wint inhaalduel tegen Bolnes

Drie punten, daar gaat het vandaag om, zei trainer Ron Luijten voor aanvang van de wedstrijd.

Als Nieuwerkerk de resterende wedstrijden in winst weet om te zetten, is het doelsaldo niet van belang.

Bolnes kwam niet eens in de sterkste opstelling, de uitslag had dan ook veel hoger kunnen en moeten uitpakken. De mooiste kansen werden niet benut. Maar, de drie punten blijven wel op sportpark Dorrestein en dus is en blijft Nieuwerkerk alleen koploper in de vierde klasse F.

Geheel tevreden zal Ron Luijten ook wel niet zijn geweest, ondanks de winst. Kansen te over, maar doelpunten te weinig. In de 5e minuut als komt Wayne van den Burg twee keer in een riante positie voor het doel van Bolnes, maar beide keren was de keeper van Bolnes de aanvaller de baas. Bolnes breekt sporadisch uit en een van die uitbraken betekent bijna de 0-1. In de 12e minuut belandt de bal echter in het zijnet. Twee minuten later staat toch de 1-0 op het scorebord: Wayne van den Burg schiet vanaf de rand van 16 in en de keeper van Bolnes blundert, hij laat de bal onder zijn lichaam doorrollen.

Bolnes geeft niet op en krijgt een levensgrote kans op 1-1 in de 21e minuut. Een scherpe voorzet van rechts wordt bij de tweede paal door de aanvaller van Bolnes zwak ingeschoten en is een prooi van Sander Hoffmann. Nieuwerkerk krijgt kansen om de voorsprong uit te breiden, maar pas in de 31e minuut van de 2-0. Wesley van de Dries schiet vanuit een corner hard binnen. Enkele minuten later moet Sander Hoffmann handelend optreden na zwak uitverdedigen bij Nieuwerkerk. Vlak voor rust valt Stefan van der Vlegel geblesseerd uit, zijn vervanger is Rick Kramer.

In de 2e helft hetzelfde beeld als in de eerste. Nieuwerkerk krijgt veel kansen de score te verhogen, maar verzuimt dit te doen. Bilal Ouahabi maakt in de 60e minuut zijn opwachting voor Daniel da Cruz. De score krijgt een beter aanzien als Wesley van de Dries in de 68e minuut zijn tweede van de avond en Nieuwerkerks 3e treffer aantekent: hij straft een fout in de verdediging van Bolnes genadeloos af. In de 80e minuut is er dan de rentree van Menno Homan, die eindelijk weer speelfit lijkt. Hij vervangt Wesley van de Dries.

Een wedstrijd om gauw te vergeten. Zaterdag wacht nummer laatst van de ranglijst HOV/DJSCR

Nieuwerkerk: S. Hoffmann – N. Weers – M. Treffers – J. Bos – S. Jeroense – E. Pique – D. da Cruz (60 B. Ouahabi) – B. Slob – W. van de Dries (80 M. Homan) – W. van den Burg – S. van der Vlegel (42 R. Kramer).

Foto: Jolanda van het Kaar

Eerder in het nieuws

One Thought to “VV Nieuwerkerk wint inhaalduel tegen Bolnes”

 1. W Weers

  Je kan ook zeggen super gedaan boys jammer van de gemiste kansen maar de laatste jaren is er weer een eerste team welke kampioen kan worden.

  Radio journalist/verslaggever mag ook positiever zijn wanneer je hem af en toe hoort denk je ook ze kunnen er echt niks van maar ze staan nu toch waar ze horen te staan.

  Jongens ga zo door en maak Nieuwerkerk trots en wat ook gezegd mag worden je ziet maar zelden teams waar zo sportief en met gepast respect voor de tegenstander gespeeld word.
  Hier mag je als club en bestuur trots op zijn mede dankzij de leiding/trainers.

  Een supporter

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.