Veel belangstelling voor pop en klassiek tijdens swingend voorjaarsconcert van Symfonie Orkest Midden Holland met het koor Uit Volle Borst en het koor van Centrum Camino


Op 30 maart 2019 speelde het Symfonie Orkest Midden Holland in de St. Josephkerk te Nieuwerkerk a/d IJssel samen met het koor Uit Volle Borst en het koor van Centrum Camino.

Na de toelichting van dirigent Ghislain Bellefroid, speelde het Symfonie Orkest Midden Holland een prachtige Beethoven 8, waarvan alle aanwezigen zichtbaar genoten.

Na de pauze nam het koor Uit Volle Borst o.l.v. Caroline Federbusch het stokje over. Zij vertelde hoe het koor is ontstaan en dat zowel haar koor als het koor van Centrum Caminoo.l.v. Corry de Klepper, verbonden zijn aan Stichting Kanker in Beeld.

De enthousiaste en prachtige nummers van beide koren, deels ondersteund door het orkest, bezorgde de bezoeker het beloofde voorjaarsgevoel.

Na het laatste nummer, waar iedereen enthousiast mee zong, kregen zowel de beide koren als het Symfonie Orkest Midden Holland een staande ovatie van het publiek.

“Een avond met een gouden randje”, aldus een van de bezoekers, die nagenoot met een drankje in de St. Josephkerk, waar het, mede door de inzet van de vele vrijwilligers, altijd goed toeven is.

Symfonie Orkest Midden Holland (SOMH) is hét multifunctionele orkest van onze regio. Met jeugdig elan voert SOMH moderne en klassieke werken uit, vaak in combinatie met andere kunstvormen zoals toneel, schilderkunst, film en dans. Dit geweldige orkest bestaat uit ongeveer 25 leden en is gericht op gevorderde amateurs en semi-professionele musici.Tevens biedt het orkest diverse leerstoelen voor talentvolle musici onder 16 jaar. Met haar concerten weet zij telkens weer de harten van jong en oud te raken.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.