Haardhout, Robin van Persie en een Formule 1 circuit: 1 April!

1 dag in het jaar moeten ook de lezers van de lokale media nog beter opletten. Er zou zo maar eens een 1 aprilgrap verstopt kunnen zitten tussen de doorgaans serieuze en objectieve berichtgeving. En vandaag was het weer zo ver!

JBN nieuws bracht zondag een bericht over de bomenkap aan de Hitlandselaan in Nieuwerkerk aan den IJssel. Een gevoelig onderwerp voor veel Nieuwerkerkers. Inwoners uit de gemeente Zuidplas konden vanaf deze week op vertoon van de afvalpas gratis een zak haardhout halen. Het hout is afkomstig van de bomenkap aan het Hitlandselaantje in Nieuwerkerk aan den IJssel die toevalligerwijs op 1 april begon. Het bericht lokte vele reacties uit, een enkele geergerd, maar enkele speelden het verhaal goed mee. Of het recreatieschap bang was voor een enorme aanloop aan de Hitlandselaan is niet met zekerheid te zeggen, wel nam dit recreatieschap na het lezen van het bericht maatregelen door de waarheid van het bericht te ontkrachten door te reageren:

Beste allen, het afhalen van haardhout bij de Hitlandselaan is een 1 april grap. De informatie in het nieuwsbericht is niet afkomstig van Recreatieschap Hitland en/of de gemeente.

JBN-redactielid Kevin Goedhart laat in een reactie weten te hopen dat de grap niet verkeerd is gevallen. “De bomen aan de Hitlandse Laan is een teer en gevoelig punt onder veel Nieuwerkerkers” De doorgaans serieuze berichtgeving over de bomen is dus echt eenmalig met een dikke knipoog. Mocht Park Hitland last hebben gehad van de grap, dan onze oprechte excuses!

Voetbalvereniging VVN Nieuwerkerk bracht een opvallend transferbericht in voetballand:

Met trots delen wij mede dat het vv Nieuwerkerk is gelukt om zich met ingang van volgend seizoen te versterken met Robin van Persie. De ‘Zilveren Vos’, die een punt achter zijn profcarrièrezet, wil bij Nieuwerkerk zijn ervaring overbrengen. Afgelopen weekend werd de overeenkomst in bijzijn van onze voorzitter ondertekend. Mooie tijden dus op sportpark Dorrestein!

En de collega’s van GouweIJsselnieuws kwamen afgelopen weekend met een bijzondere primeur: De VVD zou maandag een plan presenteren om
in de Eendrachtspolder een Formule 1 circuit aan te leggen in de Eendrachtspolder.Het plan zal worden aangeboden door Ferry Wijnen aan wethouders Daan de Haas en Jan Hordijk. Volgens de liberalen past dit evenement in het dorpse karakter van Zuidplas en kan in samenwerking met het recreatieschap Rottemeren worden uitgevoerd.

(bron: GouweIJsselnieuws)

Voorgaande jaren werden inwoners uit de Zuidplas ook al geprobeerd op een verkeerd spoor te zetten. Zo zou er eerder volgens JBN een achtbaan worden geplaatst in park Hitland. Een grap die in diverse media werd opgemerkt.

in 2018 zou het Nieuwerkerkse straatbeeld verrijkt worden met Wip-Dixietoiletten en in 2016 was het plan om de straatnaamborden in de Kruidenbuurt te verwijderen nadat de straten daar waren opgehoogd.

Vanaf nu dus weer serieuze berichtgeving enne…. het is zo weer 1 april!

Eerder in het nieuws

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.