VV Nieuwerkerk verslaat HWD in twee bedrijven: 1-5

HWD-Nieuwerkerk is een wedstrijd in twee bedrijven. Het eerste bedrijf werd op 23 februari afgewerkt, maar de wedstrijd kwam toen niet tot een regulier einde. Direct na afloop sprak René Govers met VV Nieuwerkerk trainer Ron Luijten.

De wedstrijd werd toen in de 44e minuut gestaakt, omdat de scheidsrechter zich niet meer veilig voelde nadat hij een speler van HWD met rood van het veld stuurde. Nieuwerkerk leidde toen met 1-2.

Terugblikkend: Een wedstrijd, die voor Nieuwerkerk goed begon en tot dat moment het aanzien waard was. Bovendien was de rentree van Kevin Kamerbeek opvallend. Na lang blessureleed had hij weer een basisplaats. Al na 7 minuten kon de Nieuwerkerkse aanhang juichen. Remco Langerveld schoot van 18 meter binnen. In de 20e minuut verdubbelde Nieuwerkerk de voorsprong door een doelpunt van Stefan van der Vlegel, na een mooie aanval van Nieuwerkerk. Onoplettendheid aan de Nieuwerkerkse kant betekende twee minuten later de aansluitingstreffer van HWD: 1-2. HWD ging op zoek naar de gelijkmaker, maar verder kwamen ze dus niet.

Gisteren werd het restant, het tweede bedrijf, uitgespeeld. Nieuwerkerk start met 11 spelers, terwijl HWD met tien man begint vanwege de rode kaart uit het eerste bedrijf. De wedstrijd gaat met een scheidsrechtersbal van start en na een minuut wisselen beide ploegen van speelhelft en begint de tweede helft. Nieuwerkerk begint erg onrustig, leidt veel balverlies en weet eigenlijk geen raad met de man meer situatie. Bovendien moeten ze achterin ook oppassen, het verschil is immers maar één doelpunt. De eerste kans van de wedstrijd is voor Nieuwerkerk in de 55e minuut die niets oplevert, maar twee minuten later is het wel raak. Kevin Kamerbeek geeft van rechts voor, Daniël da Cruz speelt door en Stefan van der Vlegel schiet de bal hard binnen:1-3. De wedstrijd is hiermee gespeeld. In de 60e minuut schiet Bart Slob vanuit een corner op de lat. Een minuut later rond Remco Langerveld een aanval af, hij pikt de bal op nadat Stefan van der Vlegel zich binnen de zestien vastliep, dacht aan een strafschop, maar de bal komt voor de voeten van Remco Langerveld: 1-4.

Nieuwerkerk lijkt op rozen, maar ziet toch zijn schrik Remco Langerveld in de 78e minuut geblesseerd uitvallen. Wesley van de Dries is zijn vervanger. Ook Stefan Jeroense voor Kevin Kamerbeek en Rick Kramer voor Bart Slob worden nog binnen de lijnen gebracht. Rick Kramer bepaalt de eindstand door een voorzet van Stefan van der Vlegel, die de buitenspelval omzeild, binnen te schieten: 1-5. Dit is ook de eindstand. Door deze eindstand wint Bergambacht nu officieel de tweede periode, maar niemand bij Nieuwerkerk die daar mee zat. Er was gewonnen van HWD en de voorsprong op nummer twee Bergambacht bedraagt nu drie punten met nog zes wedstrijden te gaan.

Nieuwerkerk: S. Hoffmann – N. Weers – M.Treffers – B. Meeske – K. Kamerbeek (80 S. Jeroense) – B. Slob (82 R. Kramer).- D. da Cruz – R. Boeve – E. Pique – S. van der Vlegel – R. Langerveld (78 W. van de Dries).

Foto: Corinne Verkuil

Beluister hier het interview van OmroepZuidplas , direct na afloop van de wedstrijd, met VV Nieuwerkerk trainer Ron Luijten:


Eerder in het nieuws

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.