Recreatieschap Hitland compenseert leed bomenkap Hitlandselaan Nieuwerkerk

Inwoners uit de gemeente Zuidplas kunnen vanaf komende week op vertoon van de afvalpas gratis een zak haardhout halen. Het hout is afkomstig van de bomenkap aan het Hitlandselaantje in Nieuwerkerk aan den IJssel die maandag begint.

Recreatieschap Hitland en de gemeente Zuidplas denken op de deze manier de ergenis van veel inwoners over de voorgenomen bomenkap te kunnen compenseren. Dit laat het reacreatieschap Hitland weten in een persbericht.

Met onze openhaardhout actie proberen wij de ergenissen en onvrede te verminderen

De plannen tot het kappen van de 230 bomen langs de Hitlandse Laan in Nieuwerkerk zorgde eerder voor veel discussie op social media. Veel mensen reageerden geschokt en teleurgesteld op de plannen van het reacreatieschap. Volgens Park Hitland zouden de bomen leiden tot onveilige situaties voor weggebruikers. Met de actie willen de instanties goodwill kweken bij onze inwoners verteld Andries van der Jagt namens Park Hitland.

“Inwoners kunnen zo in het bezit komen van een uniek stuk hout. Naast het opstoken in de haard van de houtblokken kan het hout ook gebruikt worden voor andere doeleinden. Zo zagen de bomenkappers vanaf aanstaande maandag, als de werkzaamheden beginnen, op verzoek ook planken van de omgezaagde bomen. eventueel kan de creatieve Nieuwerkerker hiervan een echt Hitlandselaan bankje maken. Een unieke mogelijkheid dus”.

Het afhalen van vers hout kan dus vanaf aanstaande maandag 09:00 uur aan het begin van de Hitlandselaan alwaar de bomenkap deze dag zal starten. De Hitlandselaan zal vanaf deze dag ook gesloten zijn voor het verkeer. Op vertoon van de afvalpas krijgt met 1 zak openhaardhout.

Maar ook naast het afvalbrengstation Nieuwerkerk kan menbij de kassa’s van supermarkt Jumbo en Albert Heijn in winkelcentrum Reigerhof kan men op vertoon van de afvalpas maximaal 1 zak “Hitland”openhaardhout mee krijgen.

Eerder in het nieuws

5 Thoughts to “Recreatieschap Hitland compenseert leed bomenkap Hitlandselaan Nieuwerkerk”

 1. mw. de Vries

  Zouden mensen die het vreselijk vinden dat de honderden bomen worden omgekapt, zich minder ergeren als ze daar een heel klein stukje van mogen opstoken en ineens van onvrede naar tevreden gaan? Wat een wrang voorstel!

  1. Theo Plate

   Wat een KRANKZINNIG aanbod !! De bezwaarmakers willen levende bomen die de lucht zuiveren. Geen milieuvervuilend afvalhout.

 2. Mw.

  Misschien kan er van het gekapte hout weer een trapje komen bij de Witte Brug

  1. Mieke

   Hoe lang moet het drogen voordat je het kan opbranden? Is hetniet slecht voor het milieu ?

 3. T.J.H. Plate

  Wat een KRANKZINNIG aanbod. De bezwaarmakers willen levende bomen die zuurstof produceren en de lucht zuiveren. Geen milieuvervuilend openhaard hout !!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.