Hoer, landverkrachting en de meest verschrikkelijke ziektes kreeg Lijstduwer CDA Tinet de Jonge te horen

Tinet de Jonge, gemeenteraadslid in de gemeente Zuidplas was tijdens de provinciale verkiezingen afgelopen woensdag lijstduwer voor het CDA. Nadat Tinet gevraagd was om lijstduwer te worden stemde zij in op1 voorwaarde en deze was dat het geluid van de Zuidplas gehoord zou worden in de provincie. Er werd bewust gekozen om zonder uitgebreidde campagne aan de slag te gaan, welwerd er gekozen voor een social mediabanner die verspreid werd in en rond de gemeente Zuidplas. De banner leverde een hoop verwensingen op naar het CDA lid.

Zaterdag werd de banner online gezet en al die avond kreeg ik een app van
mijn fractiegenoot Benno: ‘Tinet, heb je gezien wat er onder de advertentie geplaatst wordt? Echt niet normaal, dit kan echt niet!’ Nieuwsgierig open ik mijn facebookpagina en ik scroll naar de advertentie. De kotsende mannetjes, hoeren en ernstige ziektes vliegen me om de oren. Ik schiet in
de lach. Dan raakt het me toch. Niet om mij, maar omdat mensen blijkbaar zo boos of teleurgesteld zijn dat ze niet anders kunnen dan op deze wijze reageren. Ik zou hen graag face to face willen spreken. Niet voor hun stem maar om deze reacties te begrijpen.


De reacties worden verwijderd om de doodsimpele reden dat schelden met ziektes kwetsend is. Maar ook omdat wij geloven dat communiceren er niet zo uit ziet. Als de reacties niet te heftig zijn laten we ze staan. Dan reageren we met ‘u ook een hele goede morgen.’ Als iemand voorstelt:
‘Vrouwtje, ga toch terug achter het aanrecht’, kijk in naar mijn pan met bonen en vraag ik me af wat ik dan aan het doen ben.
Waarschijnlijk ben ik een watje. Ik woon in Zuidplas. In Zuidplas zijn mensen het soms niet met me eens. Soms zijn ze boos op me, soms zijn ze heel blij met me. Dan krijg ik een boze, teleurgestelde of juist heel enthousiaste mail. Dat is communiceren. Geen van de reacties kwam dan ook uit Zuidplas.


Sire is deze maand gestart met de campagne #doeslief. Na afgelopen week heeft Tinet het idee dat dit wellicht een stap te ver is. Laten we beginnen met #doesnormaal of, wat nog veel beter is, #doeszuidplas

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.