Zaterdag 6 april: ‘Kom in de Kas’ in de Zuidplasregio

In de Zuidplasregio nemen tien bedrijven zaterdag 6 april deel aan Kom in de Kas. Van 10.00 tot 17.00 uur openen de tuinders hun deuren om de mensen te laten zien en te laten ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen

De Nederlandse glastuinbouw is werelds! Van oorsprong tot
afzet, van import tot export, en van wereldse tradities tot wereldse gerechten. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 6 april kan de consument kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat.

Gastvrije tuinders
Thema van Kom in de Kas 2019 is ‘werelds’. Enthousiaste glastuinbouwondernemers laten deze zaterdag zien hoe zij dag in dag uit bezig zijn om kleurige bloemen en verrassende potplanten te kweken. Jong en oud kunnen hier wereldse ervaringen opdoen. Je kunt van alles vragen aan de kweker zelf. Hoe hij de producten kweekt, maar ook waar de producten naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt. Tuinders uit Moerkappele laten zien hoe alles groeit en bloeit in de kassen. Van kamerplanten tot paprika en van snij-anthurium tot eenjarige zomerbloeiers.

Meer te beleven
Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen meedoen aan een speurtocht waarmee de beleving van de kas wordt vergroot en meedoen aan een kleurwedstrijd.

Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Over Kom in de Kas
Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2019 voor de 42e keer georganiseerd. In regio Zuidplaspolder nemen acht bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 6 april. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven, maar het advies is om zoveel mogelijk op de fiets te komen. Kom in de Kas is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank.

Deelnemende bedrijven Zuidplas
Altanova
Zaaipad 8, 2761 KD Zevenhuizen
Gewas: Kamerplanten

Rainbow Flowers
Zaaipad 13, 2761 KD Zevenhuizen
Gewas: Snijanthurium

Oosterzon
Oogstpad 3, 2752 AG Moerkapelle
Gewas: Snijanthurium

Jac Oudijk Gerbera’s
Oogstpad 9, 2752 AG Moerkapelle
Gewas: Gerbera

Kwekerij Lijntje
Oogstpad 18A, 2752 AG Moerkapelle
Gewas: Tomaat

Van der Hoek
Oogstpad 18, 2752 AG Moerkapelle
Gewas: Moestuintjes

Montis Plant
Oogstpad 16, 2752 AG Moerkapelle
Gewas: Campanula

Slaman Paprika
Jan Hendrikspad 3, 2761 KE Zevenhuizen
Gewas: Paprika

Gebr. Zwinkels
Jan Hendrikspad 2, 2761 KE Zevenhuizen
Gewas: Tomaat

Jomajole
Middelweg 5, 2751 GJ Moerkapelle
Gewas: Kersen

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.