VV Nieuwerkerk pakt koppositie door zege op concurrent Bergambacht

Zaterdag middag werd onder slechte weersomstandigheden de topper Bergambacht – Nieuwerkerk afgewerkt.

Er staat een sterke wind dwars over het veld en na 36 minuten ging het overmaat van ramp hard regenen met onweer en hagel. Toen besloot de scheidsrechter ook de wedstrijd tijdelijk stil te leggen. Nieuwerkerk leidt dan al met 0-1. Al in de 3e minuut rondt Stefan van der Vlegel een aanval af die begint bij Remco Langerveld. Nieuwerkerk heeft wat het graag wil, een snelle voorsprong. Bergambacht is een ploeg die de lange bal hanteert van achteruit. Maar door de sterke wind is dat vandaag niet het sterkste wapen. Veel ballen komen dan ook niet aan en doelman Sander Hoffmann komt niet echt in de moeilijkheden. In de 10e minuut mist Nieuwerkerk de kans op 0-2. Een voorzet van rechts wordt door twee Nieuwerkerkers gemist en zo gaat deze kans verloren. Vijf minuten later creëert Remco Langerveld zelf een kans, maar zijn schot verdwijnt naast het doel. In de 25e minuut is er serieus werk voor Sander Hoffmann, die een vrije trap van Bergambacht met de voet uit het doel haalt. Na 36 minuten wordt de wedstrijd dus tijdelijk stil gelegd. Na een half uur gaat de wedstrijd verder, eerst worden de negen resterende minuten van de eerste helft uitgespeeld, daar na wordt direct gewisseld en de tweede helft gespeeld. In de 48e minuut een levensgrote kans voor Stefan van der Vlegel op een voorzet van Kevin Kamerbeek, maar Stefan mist. Bergambacht blijft volharden in hun spel: de lange bal van achter gelijk naar voren spelen – Bergambacht beschikt namelijk over snelle voorwaartsen – en maar kijken waar de bal komt. “Kick-and-rush” zeggen ze in Engeland. Het levert in de 55e minuut een vrije trap op 18 meter van het Nieuwerkerks doel, maar de bal eindigt in de muur. Zes minuten later geeft Remco Langerveld een niet te missen kans aan Wayne van den Burg en laatstgenoemde mist ook niet: 0-2. Deze klap komt Bergambacht niet meer te boven.

In de 62e minuut valt Stefan van der Vlegel geblesseerd uit en zijn vervanger is Wesley van de Dries. In de 70e minuut krijgt Wayne van den Burg de kans op 0-3, maar alleen voor de keeper mist de aanvaller. In de 75e minuut komt Stefan Jeroense in het veld voor de aangeslagen Kevin Kamerbeek en in de 85e minuut wordt Daniël da Cruz vervangen door Jeffrey Bos. In de 89e minuut is er nog rood voor Patrick Potuyt van Bergambacht, die Wesley van de Dries had neergelegd. Aan de stand verandert echter niets meer.

Nieuwerkerk loopt drie punten uit op de naaste concurrent. Voor de trouwe fans is het duidelijk: er zijn nog acht wedstrijden te gaan en dan …..

Komende zaterdag wacht NOC Kralingen uit Rotterdam.

Nieuwerkerk: S. Hoffmann – N. Weers – M. Treffers – B. Meeske – K. Kamerbeek (75 S. Jeroense) – B. Slob – D. da Cruz (85 J. Bos) – E. Pique – S. van der Vlegel (62 W. van de Dries) – W. van den Burg – R. Langerveld.