Minister en CDA Zuidplas bezoeken Hospice Nieuwerkerk: “een hele diepe buiging voor al deze vrijwilligers”

Bewoners en vrijwilligers van het hospice IJsselthuis in Nieuwerkerk aan den IJssel kregen zaterdag 9 maart bezoek van vice premier en minister van Volksgezondheid, welzijn, sport Hugo de Jonge en fractievoorzitster van het CDA Zuidplas, Tinet de Jonge.

In het hospice, gelegen aan de Batavierlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel verblijven maximaal vier bewoners met een levensverwachting van drie maanden of minder. IJsselthuis wordt wordt draaiende gehouden door ongeveer 70 vrijwilligers, de medische zorg rondom de bewoners wordt verzorgd door meerdere thuiszorgorganisaties uit onze gemeente. Tinet en de minister werden rondgeleid door manager Els Imtorn en coördinator Liesbeth Disco

Liesbeth Imthorn:

‘Mensen met een levensverwachting van 3 maanden of nog minder mogen bij ons die laatste tijd doorbrengen. Die tijd willen we echt een thuis maken voor deze mensen’

De rondleiding maakte op Tinet een diepe indruk. “Een hele diepe buiging voor al deze vrijwilligers die minimaal acht uur in de week de handen uit de mouwen steken en hun hart laten spreken voor deze kwetsbare groep”.

Voor ondersteuning van mensen in de laatste levenfase is IJsselthuis op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Het werk van deze vrijwilligers bestaat onder andere uit het geven van lichte zorg, het doen van huishoudelijke taken in het hospice, een praatje maken, iets lekkers klaarmaken en het meehelpen met de verzorging door de wijkverpleegkundige of het waken naast de bewoner. Een verantwoordelijke vrijwillige inzet wordt verwacht. Geïnteresseerden krijgen uiteraard na een goed gesprek met de coördinator een cursus aangeboden alvorens men met een maatje vrijwilligerswerk kan gaan doen, een dankbare taak.
heeft u interesse? via deze link kunt u meer informatie vinden over het werken in Hospice IJsselthuis.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.