flitsend bouwspektakel na het weekend

Het beloofd een mooi spektakel te worden begin volgende week als het dak van het in aanbouw zijnde gemeentehuis er maandag en dinsdag af gaat. Het dak zal tijdelijk worden verwijderd in verband met het plaatsen van metershoge bomen en het plaatsen van trappen in het nieuwe onderkomen van het gemeentebestuur.Aannemer Heembouw gaat maandag en dinsdag dan twee grote trappen
van formaat en drie metershoge bomen in het gebouw hijsen. “Een fotogeniek en filmisch spektakel in de krokusvakantie” beloofd de gemeente Zuidplas. Deze technische ingreep vind echter alleen plaats indien het droog weer wordt, maar gezien de verwachtingen voor de komende dagen komt dat wel goed.

Trappen en bomen
Eerst zijn op maandag 25 februari de trappen aan de beurt. Het gaat om twee trappen die in het gemeentehuis worden gehesen. Zij krijgen straks de functie om de begane grond met de etages te verbinden. Dinsdag 26 februari valt de beurt aan het hijsen en planten van drie metershoge bomen. De centrale ruimte in het gemeentehuis krijgt daarmee een groen en gezond kantoorklimaat.


Tijdstippen* op maandag en dinsdag

Maandag 25 februari Hijsen en plaatsen trappen 08.00 uur – 14.00 uur.

Dinsdag 26 februrari Hijsen en planten bomen omstreeks 11.00 uur
NB Het publiek wordt verzocht achter de bouwhekken te blijven vanwege de eigen veiligheid.
*wijzigingen voorbehouden


Achtergrond ‘indoor’ bomen
Het gaat om drie langzaam groeiende bomen van de soort Bucida Buceras met een Hollandse uitstraling, terwijl hun natuurlijke biotoop Midden-Amerika is. De andere benaming is ook wel Shady Lady. Ze kunnen wel een hoogte bereiken van 15 meter. De bomen staan echt met hun wortels in de
bodem van Zuidplas. Hierop is een substraat aangebracht met onder andere een mengsel van lichte turf en donkere turf, kokos en kalk waar de bomen hun voeding uithalen. De bewatering van de bomen gebeurt via een computergestuurd systeem.


8 juni Publieksopening
Op zaterdag 8 juni gaat het nieuwe gemeentehuis open voor publiek. Er komt een speciaal openingsprogramma dat de gemeente Zuidplas zal delen op sociale media, de gemeentelijke website en via de gemeentepagina in Hart van Holland. Uiteraard ook op onze site en Facebookpagina veel aandacht aan deze opening.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.