Vechtpartij tussen scholieren leidt tot inzet politie

Nabij een middelbare school in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft een handgemeen tussen enkele jongeren dinsdagmiddag 19 februari geleid tot inzet van de politie.

Via social media hadden enkele leerlingen van 2 scholen elkaar uitgedaagd om buiten en na schooltijd te komen vechten. Deze afspraak liep rond 16:25 uur uit de hand en resulteerde in een situatie waarbij naast enkele toegesnelde docenten ook de politie werd ingezet om de gemoederen te bedaren. Bij het incident raakte een 17 jarige scholier lichtgewond. Een 15 jarige jongen is aangehouden na aanwijzingen van getuigen. De politie onderzoekt het incident, twee leerlingen hebben inmiddels aangifte gedaan. Bij de politie zijn inmiddels meerdere filmpjes van het incident aangeleverd. De politie zoekt nog meer beelden van het incident dat door veel scholieren is gefilmd.

De schoolleiding laat weten geschrokken te zijn van het incident en zullen woensdagochtend tijdens de dagopening in gesprek gaan met de leerlingen van de school.

Eerder in het nieuws

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.