Opening nieuw gemeentehuis Zuidplas begin juni

Over pakweg 4 maanden is het zover: de publieksopening van het nieuwe, zeer duurzame gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Begin juni betrekt de gemeente Zuidplas haar eerste eigen gemeentehuis, gevolgd door een bestuurlijke opening op 7 juni en een feestelijke publieksopening op zaterdag 8 juni. ‘Om dit moment passend in te luiden is een openingsprogramma opgesteld, waarover we natuurlijk onze inwoners, ondernemers en relaties nog uitgebreid gaan informeren. Houd al onze informatiekanalen maar goed in de gaten’, vertelt een enthousiaste wethouder Daan de Haas.

Basisscholen maken openingsexpositie ‘Herinnering aan Zuidplas’

Wethouder Daan de Haas, die verantwoordelijk is voor de huisvesting van het nieuwe duurzame gemeentehuis, is alvast bereid één tipje van de sluier op te lichten. ‘Het publiek kan straks in de hal van het nieuwe gemeentehuis de speciale expositie Herinnering aan Zuidplas 2050 bewonderen. Dit is een expositie gemaakt voor en door kinderen. In deze expositie doen de kinderen van vijftien basisscholen uit Zuidplas (groepen 7) verslag van een tijdreis naar 2050. Zuidplas is in de toekomst een waterlandschap geworden, waar we op en zelfs onder water leven. Het publiek gaat schilderijen en animaties zien over leven met het water. Ze wordt auditief nat gespetterd in een waterpercussiestuk, wandelt in gedachten door het charmante dorp van blauwe huisjes en zuurstofkoepeltjes, verbaast zich over de technologische ideeën voor de toekomst in maquettevorm en nog veel en veel meer. Ook het ontstaansproces van de expositie is te bewonderen in een fotocollage/presentatie. Alle bezoekers van de expositie nodigen we tijdens de opening uit om ook hún herinnering aan Zuidplas 2050 achter te laten. Onder begeleiding van één van de kunstenaars van het project kunnen ze een schrijf-, of doe- opdracht (tekenen, bouwen, watergeluiden maken) doen”, aldus de wethouder.

Definitief openingsprogramma

Alle informatie over het openingsprogramma, waaronder de officiële openingshandeling door mogelijk een hoogwaardigheidsbekleder en alle overige activiteiten in en rondom het gemeentehuis, volgt op een later tijdstip. De informatie zal de gemeente Zuidplas delen op sociale media, de gemeentelijke website en via de gemeentepagina in Hart van Holland.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.