Lekkende tank zorgt niet voor overlast, wel voor NL- Alert in de Zuidplas

Een lekkende tankwagen in Alblasserdam heeft er voor gezorgd dat een groot deel van Nederland zaterdagmorgen een NL-Alert kreeg toegezonden op hun mobiele telefoon.

Bij een transportbedrijf in Alblasserdam ontstond er gasvorming in een tankwagen, mogelijk door oververhitting. En dit zorgde voor flink wat stankoverlast. Ook inwoners in de gemeente Zuidplas kregen deze melding.

Nadat eerder direct omwonenden in Alblasserdam een eerste NL alert kregen toegestuurd waarin werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden, volgde er zaterdagmorgen een nieuw alert voor een groot gedeelte van west en midden Nederland waarin werd vermeld dat de gezondheidsrisico’s nihil zijn , maar de stank wel kon leiden tot overgeven of misselijk zijn. Voor zover bekend hebben inwoners uit de Zuidplas niets of nauwelijks iets gemerkt van de stank, de wind is fors en de stankgolf trok ruim ten oosten van onze regio. Door de techniek bij NL-Alert was het niet anders mogelijk om ook in onze regio een alert te verzenden ondanks dat regio Zuidplas geen gevaar liep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.