Recreatieschap laat inwoners meedenken over toekomstbeeld Hitlandselaan

Na de storm van kritiek op het besluit van het recreatieschap Hitland om de 230 bomen aan de Hitlandselaan te gaan kappen heeft het algemeen bestuur van het recreatieschap besloten een participatietraject te gaan starten waarin omwonenden, belanghebbenden en geïnteresseerden kunnen meedenken over het toekomstbeeld van de bekende Hitlandselaan. in Nieuwerkerk aan den IJssel.

In december vorig jaar werd de al ruim 20 jaar bestaande discussie over de bomenrijen langs de Hitlandselaan weer actueel. Reden hiervoor is een naar het wegdek uitgevoerd onderzoek, waaruit duidelijk naar voren was gekomen dat zowel de staat van het wegdek als de algehele conditie van de bomenrijen te wensen overlaten. Doorslaggevend voor dit besluit om tot het omkappen van de bomen over te gaan was volgens het recreatieschap na onderzoek de veiligheid van de bezoekers aan het park

Een eerste avond zal georganiseerd worden op woensdag 13 februari vanaf 18:00 uur op de vergaderlocatie Golfbaan Hitland aan de Blaardorpseweg 1 in Nieuwerkerkaan den IJssel.

Na de reconstructie wil het bestuur opnieuw een karakteristieke laan creëren en met dit als

uitgangspunt is het bestuur van het recreatieschap een participatietraject gestart. In het kader van dit traject is nadrukkelijk gekeken welke mogelijkheden er zijn voor de Hitlandselaan in de toekomst, waarbij door middel van participatie voorkeuren kunnen worden uitgesproken.

Iedereen die graag wil meedenken over het toekomstbeeld van de Hitlandselaan kan zich inschrijven via info@hitland.nl.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.