Blauwe Zone ingesteld in oude dorp Nieuwerkerk aan den IJssel

Op vrijdag 1 februari is een kleine blauwe zone ingesteld in het winkelgebied tussen de Torenstraat en de Kerklaan op de Dorpsstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het gaat in totaal om zeventien parkeerplaatsen. Iedereen kan hier maximaal twee uur parkeren door een parkeerschijf zichtbaar voor je autoruit te leggen.


Om de betrokken ondernemers te steunen bij dit nieuwe parkeerbeleid deelde wethouder Jan Willem Schuurman van Verkeer&Vervoer vrijdag parkeerschijven uit aan bezoekers van de plaatselijke winkels en ook hielp hij met het markeren van de blauwe zone. “Met het instellen van een kleine blauwe zone verwachten we minder lang bezette parkeerplaatsen tijdens winkelopeningstijden. Hiermee komen we tegemoet komen aan de wens van de winkeliers en de inwoners in het Oude Dorp ondervinden nauwelijks hinder hiervan,” aldus Schuurman.
De tijden voor de blauwe zone op de Dorpsstraat zijn dezelfde als in de rest van Nieuwerkerk a/d IJssel en gelden van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en vrijdagavond tot 21.00 uur.
Naast het instellen van de blauwe zone komt er ook een betere bewegwijzering voor langparkeerders naar het parkeerterrein van de kerk “De Lichtkring” aan de Dreef.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.