Mark van Hesteren nieuwe voorzitter Wereldwinkel Nieuwerkerk

Mark van Hesteren is per 1 januari de nieuwe voorzitter van de Stichting Wereldwinkel Nieuwerkerk. 

De wereldwinkel ziet hij als grote uitdaging. Zeker omdat de tijden voor de winkel niet gemakkelijk zijn. Hij ziet als zijn eerste taak: het openhouden van de Wereldwinkel Nieuwekerk en zekerheid krijgen tot 2025.

Na zijn (betaalde) arbeidzame leven wil Van Hesteren (62) zich maatschappelijk nuttig blijven maken. De Stichting Wereldwinkel Nieuwerkerk heeft nog subsidie van de gemeente tot oktober 2020. De ontwikkelingen daarna zijn onzeker. Ook een belangrijk aandachtspunt voor de nieuwe voorzitter is het aantal medewerkers. Dat is op dit moment vrij krap. Vrijwilligers zijn van harte welkom en nodig! Van Hesteren gaat zijn schouders hieronder zetten. Hij meent dat de wereldwinkel de enige (originele!) cadeauwinkel voor jong en oud is in Nieuwerkerk. Dit zou, volgens Van Hesteren, bekender moeten worden, niet alleen bij de inwoners maar ook voor de lokale bedrijven. Deze zouden de wereldwinkel ook moeten kunnen vinden, bijvoorbeeld voor kerstpakketten. Waarnemend voorzitter Aad Stuivenberg pakt zijn bestaande rol in het bestuur weer op (coördinator vrijwilligers).

De Wereldwinkel is open: dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 9.30 tot 16.30 uur (24 december van 9.30 tot 15.30 uur). Adres: Dorpsstraat 51a, Nieuwerkerk aan den IJssel.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.