Denk mee over onze nieuwe burgemeester

De gemeenteraad gaat op zoek naar een nieuwe burgemeester voor Zuidplas. Hiervoor stelt de vertrouwenscommissie, met als beoogd voorzitter raadslid Ferry van Wijnen, een profielschets op.
Inwoners kunnen meedenken over dit profiel door een enquête in te vullen
.

In deze enquête kan worden aangegeven wat voor persoon de nieuwe burgemeester moet zijn en welke eigenschappen hij of zij moet hebben. Ook kan een persoonlijke noot worden toegevoegd. De raad kiest voor deze manier om zoveel mogelijk reacties te krijgen. De profielschets wordt begin maart vastgesteld.


De enquête is in te vullen via de website van de gemeente: www.zuidplas.nl/onzeburgemeester

Ook zal de enquête worden gepubliceerd op de gemeentepagina in Hart van Holland van 23 januari en worden verspreid via de social media kanalen (Twitter, Facebook) van de gemeente.
Dinsdagavond is de kinderraad uitgenodigd tijdens de raadsvergadering om 19.30 uur (Kamerlingh Onnesstraat 4, Nieuwerkerk a/d IJssel). Ook de kinderraad helpt mee om een nieuwe burgemeester te vinden. Hiervoor heeft de kinderraad een kinderenquête opgesteld die zij zelf verspreidt. De pers is van harte welkom daarbij aanwezig te zijn.
Nadat de profielschets is vastgesteld en gepubliceerd, zal selectieprocedure starten. Het hele proces om te komen tot een nieuwe burgemeester duurt ongeveer 8 maanden. Dit betekent dat Zuidplas in september weet wie de nieuwe burgemeester is.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.