Kats: oud organisatie indirect mede-verantwoordelijk

De oud organisatoren van het Nieuwjaarsfeest in Moerkapelle hebben door middel van een brief aan de gemeente Zuidplas gereageerd op in incidenten in Moerkapelle afgelopen jaarwisseling.

De oud organisatoren betreuren de incidenten in het dorp op oudjaarsnacht waarbij de ME werd ingezet om ongeregeldheden te bestrijden.

Als oud organisatoren deed het ons pijn te vernemen hoe deze dit jaar in Moerkapelle verliep.

Door alle verhalen die op dit moment rond gaan omtrent organisatie en inzet van ME kon onze reactie niet uitblijven.

Wij zijn gestopt met het organiseren van de feestelijkheden in Moerkapelle omdat de communicatie, samenwerking en waardering vanuit de gemeente en politie minimaal aanwezig was:

– Wij zijn voor de jaarwisseling 2017-2018 laat benaderd vanuit de gemeente Zuidplas.
– Tijdens de activiteiten stonden hulpdiensten niet voor ons klaar.
– Na afloop (tijdens de evaluatie) werd ons door de korpschef van de gemeenten Waddinxveen-Zuidplas het volgende mee gedeeld. Citaat: Volgens mijn opinie is het niet noodzakelijk om een gesubsidieerd feest te organiseren in Moerkapelle, de jeugd is veranderd.

Vooral deze punten (met name de laatste) heeft ons doen besluiten de Gemeente en Politie de volledige verantwoordelijkheid te geven tijdens de jaarwisseling 2018-2019. Onze jaren van inzet voelde als Stank voor Dank.

Wij betreuren de gebeurtenissen in Moerkapelle. Om deze in het vervolg te voorkomen en om de afgelopen jaren verder aan jullie toe te lichten. Gaan we graag met jullie in gesprek.”

De brief die ook in het bezit is bij de redactie van Omroep Zuidplas wekt verbazing bij scheidend burgemeester Kats. Op Twitter regeert hij met duidelijke woorden waarin hij de oud organisatoren indirect mede verantwoordelijk vind voor de afgelopen oud en nieuw nacht.

Kats gaf toestemming tot inzet van de ME nadat politie aangaf dat er zwaar vuurwerk werd gegooid naar hulpverleners, de situatie voor Politie en brandweer werd als gevaarlijk tot zeer gevaarlijk bestempeld. Eerder gaf de gemeente een verklaring over deze inzet.

De inzet van de ME is ook discussie in de gemeenteraad. Diverse partijen willen meer feiten over de gang van zaken deze nacht. Of er daadwerkelijk een gesprek gaat komen tussen de gemeente en de oud organisatie is onbekend.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.