Nieuwerkerk maakt zich op voor de jaarwisseling

De aanloop in onze gemeente naar de jaarwisseling verloopt tot dusver rustig. Naast regelmatig geknal in de straten, is het flink druk bij de oliebollenverkooppunten in onder andere winkelcentrum Reigerhof, Dorrestein en de oliebollenkraam van Remon Muller op het Raadhuisplein.

Vorig jaar behaalde deze kraam de 26e plaats in de oliebollentest van het Algemeen Dagblad. Deze landelijke krant stopte dit jaar met de jaarlijkse test, maar Nieuwerkerker Mark van der Toorn testte de afgelopen dagen diverse oliebollen uit de regio, de Oliebollenkraam van Remon op het Raadhuisplein eindigde op de 1e plaats, met een rapportcijfer 8.5.

De volledige oliebollentest test kunt u hier lezen

In Rotterdam Nesselande is achter de schermen begonnen met de laatste voorbereidingen van de traditionele Nieuwjaarsduik. Deze duik start nieuwjaarsdag om 14:00 uur op het strand Nesselande. Vanaf 13:00 uur kan mijn zich nog ter plekke inschrijven bij Verhage aan het Maltaplein. Kosten bedragen 3,50 euro, daarvoor krijg je ook de befaamde Unox muts en staat er na afloop een kop erwtensoep klaar. Meer informatie hierover vind u op: http://www.zwemmenindezevenhuizerplas.nl

Weerman Leen de Koning verwacht dat het deze oudejaarsavond droog blijft, het blijft nevelig en door het vuurwerkzal het zicht tijdelijk nog teruglopen. Rond de jaarwisseling verwacht Leen een temperatuur van 8 graden. Op nieuwjaarsdag is de kans op een bui of wat lichte regen iets groter dan vandaag, maar veel neerslag wordt er niet verwacht.( www.leendekoning.nl).

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.