Hond Sparkle gevonden na flinke zoektochten.

De nachtmerrie van menig hondenbezitter kwam voor de Nieuwerkerkse Manuela vrijdagavond 21 december helaas uit. Haar hond Sparkle ontsnapte uit haar woning en verdween in de donkere avond spoorloos. Maar het verhaal kreeg een goede afloop zo vlak voor kerst, Sparkle werd teruggevonden. Het mooiste kerstkado voor Manuela !

Veel Nieuwerkerkser maar ook in omliggende gemeenten leefden velen de afgelopen 2 dagen mee met deze tragedie. Nadat het bericht op sociaal media volop werd gedeeld stroomden de reacties binnen en liepen vele hondenbezitters extra rondes om uit te kijken naar de hond. “Sparkle is een angstige hond, een hond met een verleden. Bij de vorige eigenaar liep de hond met regelmaat weg, de laatste keer resulteerde dit in een dagenlange zoektocht door Capelle en een deel van Rotterdam. Na enkele “zichtmeldingen” toen werd de hond daar gesignaleerd, het vangen van het beestje verliep niet makkelijk. Ook Manuela was een van de deelnemers van de zoektocht. Na 8 dagen kon de hond toen worden gevangen in Krimpen aan den IJssel.

Manuela kreeg de kans om het nieuwe baasje van Sparkle te worden, en zodoende kreeg de hond een stabiel veilig huis. “Met een GPS tracker aan zijn band en dubbele belijning kon de angstige hond gewoon buiten niet meer ontsnappen”, verteld Manuela. Doordat er vrijdagavond knalvuurwerk werd afgestoken en een huisgenoot de woning binnenkwam wist Sparkle toch de buitenlucht op te zoeken, zwaar in paniek.

Een zoektocht volgde waarbij zich steeds meer bezorgde dorpsbewoners zich aansloten. Na enkele zichtmeldingen in de wijk Esse en vervolgens op de dijk richting Moordrecht vond de dochter van Manuela zondagochtend Sparkle op het terrein van Hazebroek en Tamarus op Kortenoord.

Het is niet de eerste keer dat een ontsnapte hond zorgde voor grote zoektochten door meelevende inwoners. In 2016 werd er een massale zoektocht opgezet naar de verdwenen hond Fozzie in Moordrecht. De hond liep weg na een aanrijding op de Middelweg in Moordrecht en is sindsdien nooit meer gevonden.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.