Druk weekend politie in Nieuwerkerk

Een druk weekend voor de medewerkers van de politie Waddinxveen-Zuidplas in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit meldt de politie op social media.

Het afgelopen weekend werd er bij een 14-jarige jongen een stroomstootwapen aangetroffen. Het wapen, dat tegelijkertijd ook een zaklamp is, werd in beslag genomen.Daarnaast werd een 62-jarige man in zijn woning aangehouden vanwege een bedreiging. De deur moest hierbij verbroken worden omdat hij deze niet direct opende. Omdat men het vermoeden had dat de man, tijdens het plegen van het feit, onder invloed van alcohol was, werd hem bevolen mee te werken aan een voorlopige ademtest. Deze weigerde hij, wat een extra strafbaar feit opleverde. Onderweg naar het bureau werden meerdere collega’s beledigd. Aangezien de man nog schorsende voorwaarden had, wordt hij vandaag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris (RC).Diezelfde avond werd een 59-jarige man in zijn woning aangehouden vanwege een huiselijk geweld situatie. Het slachtoffer had dermate letsel dat het ambulancepersoneel het slachtoffer heeft vervoerd naar het ziekenhuis. Ook deze verdachte zal zich moeten verantwoorden bij de RC en wordt dus vastgehouden tot dat moment plaatsvindt.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.