Warme kerstsfeer tijdens koude kaarsjesavond Oude Dorp Nieuwerkerk

kaarsjesavon2018

De jaarlijkse kaarsjesavond in het Oude Dorp van Nieuwerkerk aan den IJssel afgelopen vrijdagavond 14 december trok ondanks het koude winterweer ook dit jaar weer vele bezoekers van binnen maar ook buiten de Zuidplas. Ook de Santarun kon rekenen op vele deelnemers,er werd dit jaar gelopen voor Centrum Camino.

De traditionele kaarsjesavond wordt al jaren daags voor kerst georganiseerd door de winkeliers van het Oude Dorp, met ruim 60 kraampjes, evenementen, muziek en een warm aangeklede winkelstraat is het evenement DE aftrap naar de feestdagen.

Dit jaar sloot de organisatie van de jaarlijkse Santarun zich aan bij het evenement, De kerstmannen-run werd voor het derde jaar georganiseerd door de Rotary Zuidplas. Meteen speciale kinderroute en een 5 kilometer loop werd er geld opgehaald voor Centrum Camino, een inloophuis voor mensen met de ziekte kanker en hun naasten. De route verliep in het donker door de Nieuwerkerkse straten en ook werd er door woon-zorgcentrum de Meander in Dorrestein gelopen. De deelnemers werden daar warm onthaald door de bewoners.

Onze collega´s van Omroep Zuidplas maakte het volgende videoverslag.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.