Schaatsbaan 1 van de publiekstrekkers Midwinterfeest 2018 Nieuwerkerk

Op zaterdag 22 december 2018 zal er weer groots Midwinterfeest worden georganiseerd op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel. Na het grote succes van vorig jaar,waar over de gehele avond ongeveer 1200 mensen het evenement bezochten,kon de organisatie van dit grootse evenement er niet onderuit om weer een sfeervol evenement neer te zetten voor de inwoners uit de Zuidplas.

Mede door steun van vele lokale ondernemers organiseren de vrijwilligers van Stichting evenement Zuidplas, Sport Stichting Zuidplas en de facebookgroep Je Bent Nieuwerkerker een feest voor jong en oud. Tussen 13:00 uur en 20:00 uur wordt het plein omgetoverd tot een waar kerstplein met tal van kraampjes en activiteiten voor jong en oud voor alle inwoners van de gemeente Zuidplas.

Om 13:00 uur wordt het Midwinterfeest officieel geopend op spectaculaire wijze door wethouder Daan de Haas, samen met de kerstman en kerstvrouw en DJ Rednas. Jong en oud kan deelnemen aan vele sport en spelelementen zoals springkussens, groot voetbalspel en een stormbaan. De blikvanger op het plein zal naast de grootse kerstboom een grote kunstijsbaan zijn waar men gratis op kan schaatsen. Schaatsen zijn gratis te leen.
In de grote verwarmde tent zijn de vrijwilligers van de BlokkiesClub aanwezig waar kinderen windlichten kunnen gaan maken. Ook kunnen kinderen met kerstkaarten aan de slag. De bedoeling is dat er een kerstwens op komt te staan die bedoeld voor de ouderen die wonen in het wooncomplex Dianthus in Nieuwerkerk aan den IJssel. Op 2e kerstdag zullen de kerstman en kerstvrouw daar diverse ouderen gaan bezoeken en deze kerstkaarten uitdelen met wat lekkers.

Om 15:00 uur treedt de dancegroep van Fabia Dance Center op. Het grootse ( 80! koppige) popkoor s1Voice start om 17:00 uur en brengt dan prachtige kerstliederen ten gehore wat uiteraard zorgt voor de ultieme kerstsfeer op het plein.
Om 19:00 uur verzorgt eXplosion Dance een spetterend optreden onder de eerste spectaculaire laserstralen. De avond wordt afgesloten met een geweldige grootse Kerst-lasershow door RDV-Laserevent.

De gehele middag en avond zal de koek en zopie-tent geopend zijn en zullen er verse cupcakes, warme chocomelk, erwtensoep en verse oliebollen te verkrijgen zijn. Ook kunt u op de foto met de kerstman en vrouw en kan men op de foto in de speciale photobooth (vorig jaar waren er ruim 500 bezoekers die op de foto gingen in winterse sferen). Op onze Facebook pagina’s de komende weken meer informatie over de voorbereidingen en verdere programma.

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.