HoHoHo – de voorbereidingen voor de Santa Run zijn begonnen!

Sinterklaas is nog maar net in het land, maar de voorbereidingen voor de traditionele Santa Run zijn al begonnen. De Santa Run, die ieder jaar wordt georganiseerd door Rotary Club Zuidplas, is een gezellig evenement voor jong en oud waarbij geld ingezameld wordt voor een goed doel.

Dit jaar wordt geld ingezameld voor inloophuis Camino, dat mensen die leven met kanker en hun naasten ondersteuning biedt in de vorm van een luisterend oor, informatie, lotgenotencontact, activiteiten, workshops en lezingen in een warme, huiselijke omgeving. Tevens biedt Camino nu ook verdiepingsgesprekken aan om de verwerking van het ziek zijn te bevorderen (gidsfunctie). Rotary Zuidplas gaat met de Santa Run sponsoren werven om zoveel mogelijk vrijwilligers op te kunnen leiden.
Jan Leydes, voorzitter van Rotary Zuidplas, over het belang van de inzameling: “Stichting Camino is 100% afhankelijk van vrijwilligers, sponsors en giften. En het opleiden en trainen van de vrijwilligers is een belangrijke zaak, want mensen met kanker ondervinden een positief effect op hun welbevinden met psychosociale ondersteuning. Rotary Zuidplas wil Camino hierbij graag ondersteunen.”

De Santa Run vindt dit jaar plaats tijdens Kaarsjesavond in het Oude Dorp in Nieuwerkerk aan den IJssel, op vrijdag 14 december 2018. Locatie: Dorpsstraat, tegenover Basisschool De Terp. De warming-up begint om 19:00 uur en om 19:15 uur zal burgemeester Gert-Jan Kats van Gemeente Zuidplas het startschot geven. NIEUW DIT JAAR: een verkorte route voor de allerkleinsten en per betalende, volwassen deelnemer (€ 10,-) die zich inschrijft. En dat kan via de volgende link:

https://zuidplas.rotarysantarun.nl

(max. 3 kinderpakken GRATIS).

Over Inloophuis Camino
Stichting Camino is 7 november 2013 opgericht om een Centrum te realiseren voor mensen die leven met kanker in de regio Zuidplas. Initiatiefneemster, Agnes van der Aa, kreeg in augustus 2008 de diagnose borstkanker en heeft ervaren wat deze ziekte met je doet. “Ik miste een plek waar ik mijn accu kon opladen, kon ontspannen, mijn zinnen kon verzetten, waar ik mezelf kon zijn en waar mensen waren die begrepen wat ik doormaakte. Dit was voor mij de reden, toen ik mijn leven weer op de rit had, om het initiatief te nemen voor de Stichting Camino”. Centrum Camino is een plek waar mensen die leven met kanker en hun naasten kunnen Inlopen, Ontmoeten, Ontspannen, Verwennen, Verwerken, en aansterken. Meer informatie over Camino vind u op : www.centrumcamino.nl

Over Rotary Zuidplas
Rotary Club Zuidplas bestaat uit een actieve Club professionals. Naast het organiseren en ondersteunen van lokale, regionale en internationale activiteiten voor de gemeenschap ook teamspirit en gezelligheid erg belangrijk. Rotary Zuidplas, opgericht in 1976, telt op dit moment 33 leden en komt elke woensdagavond bij elkaar in Drank & Spijslokaal Perron in Nieuwerker a/d IJssel. Rotary Zuidplas is onderdeel van Rotary International, een internationale goede doelenorganisatie met meer dan 1 miljoen leden die zich belangeloos inzetten voor de gemeenschap zowel dichtbij als veraf.

Meer informatie: http://www.rotary.nl/zuidplas

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.