VV Nieuwerkerk door na strafschoppen

Twee ongewijzigde teams beginnen aan de tweede helft. In de 48e minuut kopt good-old Robert Boeve net naast uit een corner. Nieuwerkerk blijft op de aanval spelen en krijgt via Rick Kramer een kans op 2-1, maar de aanvaller krijgt de bal na een dieptepass van Maurice Treffers niet onder controle, de Rhoonse doelman kan redding brengen. Nauwelijks twee minuten later schiet Leon Hulshof hard in, maar redt de doelman opnieuw. Aan de andere kant schiet een aanvaller van Rhoon net over het doel van Sander Hoffmann. In de 60e minuut maakt Menno Homan na lange afwezigheid zijn rentree op het Nieuwerkerkse sportveld. Robert Boeve wordt naar de kant gehaald. In de 71e minuut blijft het vlagsignaal uit en kan Rhoon op het randje van buitenspel doorgaan. De spits omspeelt Sander Hoffmann en tekent de 1-2 aan. Nauwelijks drie minuten later komt Nieuwerkerk goed weg als een vrije trap van Rhoon op de lat belandt. Bij deze overtreding krijgt Maurice Treffers de gele kaart. Drie minuten later is er een klein opstootje, Bilal Ouahabi krijgt de gele kaart. Maurice Treffers protesteert hiertegen en krijgt zijn tweede gele, dus rode kaart. Nieuwerkerk kan verder met tien man. Ron Luijten wisselt Bart Snoek voor Jesse Asowata in de 80e minuut en twee minuten later Thijs van Reeuwijk voor Bilal Ouahabi in de hoop de wedstrijd nog te doen kantelen. En de coach heeft geluk, in de 89e minuut schiet Rick Kramer de (verdiende) 2-2 binnen. Verder komt Nieuwerkerk niet, mede omdat de 3-2 voor Nieuwerkerk werd afgekeurd vanwege buitenspel. Dus strafschoppen moeten de uitkomst bieden.

Edinho Piqué mist opnieuw, daarna schiet Rhoon binnen, stopt Sander Hoffmann een strafschop. Vervolgens schiet Nieuwerkerk alle strafschoppen binnen, terwijl Rhoon nog eenmaal mist. Strafschoppenserie 4-2, Nieuwerkerk bekert door. Volgende week gaat de competitie weer verder met een uitwedstrijd tegen Zestienhoven.

Nieuwerkerk: S. Hoffmann – S. Jeroense – N. Weers – M. Treffers – B. Snoek (80 J. Asowata) – E. Pique – B. Ouahabi (82 T. van Reeuwijk) – R. Boevé (60 M. Homan) – R. Kramer – W. van den Burg – L. Hulshof.

Beluister hier het interview direct na afloop van de wedstrijd met VV Nieuwerkerk trainer Ron Luijten:

(bron: Omroep Zuidplas).