College Zuidplas voor de klas tijdens Week van Respect

Tijdens de week van respect hebben burgemeester en wethouders van Zuidplas op verschillende scholen gastlessen gegeven waarin het thema respect en goed burgerschap centraal stonden.

Het thema van de Week van Respect 2018 was ‘Burgers bakken’ met een knipoog naar hamburgers. Klassen konden zelf invulling geven aan democratisch burgerschap en in de themales op creatieve wijze laten zien wat voor burgers zij willen bakken: bijvoorbeeld ‘brave burgers’, ‘kritische burgers’ of ‘betrokken burgers’.

Tijdens de gastlessen speelden burgemeester en wethouders in op het thema en gingen in gesprek met de leerlingen van zowel basisscholen als middelbare scholen over democratisch burgerschap. Wethouder Jan Willem Schuurman startte aan het begin van deze Week van Respect met een gastles aan twee groepen 7 van basisschool Rehoboth in Moerkapelle. Burgemeester Gert-Jan Kats gaf een gastles aan MAVO 4 leerlingen van het Thorbecke College en Comeniuscollege in Nieuwerkerk aan den IJssel. De wethouders Jan Verbeek, Jan Hordijk en Daan de Haas stonden respectievelijk voor de klas bij basisschool de Wingerd en Gideon in Nieuwerkerk aan den IJssel en basisschool Ixieje in Moordrecht.

Ieder jaar worden tijdens de Week van Respect in het hele land gastlessen, respectwedstrijden, dialoogtafels en andere activiteiten op scholen en sportclubs georganiseerd met als doel om respect bij jongeren te activeren. In totaal deden er dit jaar 36 gemeenten mee aan de Week van Respect.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.