Symfonie Orkest Midden Holland en Saxofoonkwartet Met Maten een geweldige combinatie!

Op 3 november 2018 speelden het orkest en het kwartet de sterren van de hemel in een goed bezochte St. Josephkerk te Nieuwerkerk aan den IJssel.

Ghislain Bellefroid, dirigent van het Symfonie Orkest Midden Holland, kijkt terug op een geweldig concert. Van Suite Persane deel 3 van André Caplet naar Concerto in C van Domenico Cimarosa met solist Bianca Holtman van het kwartet Met Maten op sopraansaxofoon, en vervolgens prachtige delen uit de Arlésienne suites van George Bizet.

Jouko Kuijk, scheidend concertmeester van het orkest, ontroerde voor de pauze de aanwezigen met Oblivion van Astor Piazolla. Muisstil was het in de kerk, waarop na de laatste klanken een daverend applaus voor Kuijk volgde.

Na de pauze trad het Saxofoonkwartet Met Maten op. De diversiteit was enorm en het was genieten met l’Histoire du Tango – Café 1930, Celtic Suite en Five Cameos, met slotstuk Jive for Five. De energie spatte van het spel van Victor, Bianca, Mirjam en Sheila af.

Het was nog lang gezellig na het concert in de kerk met de altijd lieve vrijwilligers van de St. Josephkerk. Het niveau van het orkest en de spannende combinatie werden ook dit concert weer door vele bezoekers geroemd. Kortom, een avond met een gouden randje!

Symfonie Orkest Midden Holland (SOMH) is hét multifunctionele orkest van onze regio. Met jeugdig elan voert SOMH moderne en klassieke werken uit, vaak in combinatie met andere kunstvormen zoals toneel, schilderkunst, film en dans. Dit geweldige orkest bestaat uit ongeveer 25 leden en is gericht op gevorderde amateurs en semi-professionele musici. Tevens biedt het orkest diverse leerstoelen voor talentvolle musici onder 16 jaar. Met haar concerten weet zij telkens weer de harten van jong en oud te raken.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.