VV Nieuwerkerk wint opnieuw met grote cijfers: 9-3

VV Nieuwerkerk speelde tegen HWD (het witte dorp). Deze ploeg stond tot vandaag drie punten boven Nieuwerkerk, maar maakte die positie geen ogenblik waar.

Weliswaar is de eerste kans voor HWD, Sander Hoffmann redt bekwaam. Het begin is van beide teams afwachtend. Na een kwartier is er een kansje te noteren voor Daniël da Cruz, hij wacht echter te lang. Nieuwerkerk zet aan, komt tot gevaarlijke acties, maar een scrimmage voor het doel van HWD levert in de 20e minuut niets op. Een minuut later ligt de bal toch in het doel van HWD. Bart Slob kopt de bal uit een corner achter de doelman van HWD: 1-0. Nauwelijks drie munten later is het 2-0. Stefan van der Vlegel loopt de bal na een scrimmage binnen.

HWD probeert wat terug te doen en raakt buitenkant paal. In de 33e minuut begaat Maurice Treffers een overtreding, die terecht met geel wordt bestraft. Wat daarna volgt, hoort niet op het voetbalveld. Scheidsrechter Korsius trekt de rode kaart voor een speler van HWD na harde charge op Bart Slob. Daarna gaat het HWD-publiek zich met de wedstrijd en de leiding bemoeien en besluit scheidsrechter Korsius tot een afkoelingsperiode van vijf minuten.

Na deze koelperiode gaat de wedstrijd verder. Nieuwerkerk krijgt een grote kans, maar de doelman van HWD redt en aan de andere kant is er een grote kans voor HWD. De bal gaat echter net voorlangs. Vlak voor de rust wordt het toch 3-0: Wayne van den Burg kopt een voorzet van Stefan van der Vlegel binnen.

Na de pauze is de eerste kans voor HWD, maar deze wordt gemist. In de 50e minuut wordt het toch 3-1. De spits van HWD mag vrij inschieten en weet wel raad met dit kansje. Nieuwerkerk wordt wakker en schakelt bij. Stefan van der Vlegel tekent voor 4-1 in de 52e minuut en Daniël da Cruz schiet een minuut later de 5-1 binnen. Weer drie minuten later tikt Stefan van der Vlegel de 6-1 binnen. Het wordt in de 59e minuut 7-1 door een doelpunt van Wesley van de Dries. In de 63e minuut kan het thuispubliek opnieuw juichen: Stefan van der Vlegel schiet van 20 meter hard op de lat, iedereen blijft kijken en hij schiet zelf de rebound binnen. Dan wisselt Ron Luijten Daniël da Cruz en Wesley van de Dries voor Bilal Ouahabi en Rick Kramer. In de 72e minuut is het weer Stefan van der Vlegel die voor de vijfde keer vanmiddag doeltreffend is: hij straft een kolossale fout van de verdediging van HWD genadeloos af: 9-1. In de 73e minuut maakt Robert Boevé zijn opwachting. Hij vervangt de aangeslagen Remco Langerveld.

HWD kan nog twee keer scoren door gemakzucht bij de Nieuwerkerkers en de stand draaglijker maken. Al met al toch een goede middag voor Nieuwerkerk. Weer een hoge score en vooral winnen van een ploeg die boven je staat.

Volgend weekend is een beker weekend. Dan is derde klasser Rhoon de tegenstander.

(Bron: Omroep Zuidplas).