VV Nieuwerkerk wint met dubbele cijfers: 1-12

VV Nieuwerkerk toog zaterdag 27 oktober naar Rotterdam om tegen NOC Kralingen te strijden.
De laatste twee wedstrijden leverde slechts één punt op, vandaag diende dus gewonnen te worden en de tegenstander leek op voorhand een gemakkelijke prooi.

Maar voor iedereen goed en wel zijn plaats langs de lijn had gevonden stond het al 1-0 voor de thuisploeg. De eerste de beste uitbraak leverde in de 2e minuut gelijk een doelpunt op. Een wake-up call voor Nieuwerkerk, dat gelijk de aanval zoekt. Na 5 minuten een grote kans voor Remco Langerveld, hij schiet in een doelrijpe kans hoog over. In de 13e minuut speelt Wayne van den Burg zich vrij, omspeelt de doelman en tikt de 1-1 binnen. Een paar minuten later raakt Remco Langerveld de lat en weer een paar minuten later schiet Stefan van der Vlegel de 1-2 binnen, hij rondde een rebound af, nadat de doelman van NOC Kralingen een inzet van Rick Kramer onvoldoende verwerkte. In de 31e minuut wordt het 1-3 door Remco Langerveld, na een goede voorzet van Stefan van der Vlegel. Laatst genoemde brengt de stand in de 37e minuut op 1-4 uit een corner van Remco Langerveld. Hij volbrengt ook zijn hattrick door in de 42e minuut door een misser van de goalie van NOC Kralingen in het net te werken 1-5. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft gaat Nieuwerkerk door met het doel van NOC Kralingen te zoeken. Dat levert in de 48e minuut de 1-6 op door een doelpunt van Remco Langerveld. Nieuwerkerk blijft kansen creëren, maar mist ook wel eens. Wie niet mist is Remco Langerveld die in de 53e minuut zijn hattrick scoorde en Nieuwerkerk op 1-7 zet. Nauwelijks drie minuten kopt de kleine aanvaller de 1-8 binnen na een mooie voorzet van Nick Weers. Ron Luijten wisselt met nog een half uur spelen Bilal Ouahabi voor Stefan van der Vlegel en Wesley van de Dries voor Rick Kramer. In de 67e minuut maakt Wayne van den Burg zijn tweede en Nieuwerkerks 9e door een voorzet van Remco Langerveld binnen te schieten. In de 70e minuut wordt het 1-10 door een doelpunt van Bilal Ouahabi die vrij kan inschieten. Met nog een kwartier te spelen wordt Daniël da Cruz gewisseld voor Stefan Jefoense. In de 76e minuut raakt Remco Langerveld voor de derde keer deze middag de lat. Twee minuten later wordt het toch 1-11 als Bart Meeske binnentikt na opnieuw een aanval door het centrum. In de 85e minuut wordt Bilal Ouahabi binnen de beruchte lijnen gevloerd en Remco Langerveld schiet de toegekende strafschop binnen 1-12. Verder kwam Nieuwerkerk niet, nog een schot belandde op de lat. Twaalf doelpunten, vier schoten op de lat en toch ook nog veel,gemiste kansen. Positief is dat Nieuwerkerk tot het einde bleef doorgaan te werken aan het doelsaldo en daar van de tegenstander de ruimte voor kreeg.

(Bron: IJssel-Sport/ Omroep Zuidplas).