Santarun Zuidplas tijdens Kaarsjesavond

De jaarlijkse kaarsjesavond in het oude dorp van Nieuwerkerk aan den IJssel zal er iets anders uitzien dan voorgaande jaren, de Santarun start en eindigd tijdens deze avond in het oude dorp.

Op vrijdagavond 14 december zullen er weer vele kraampjes in de Dorpsstraat en Kerklaan staan en is het oude dorp in kerstsfeer gehuld. Uniek is dit jaar dat Rotary Zuidplas er voor heeft gekozen samen te werken met de ondernemers van het oude dorp en de inmiddels bekende kerstmannenrun laat starten in het oude dorp.
De afgelopen 2 jaar werd de Santarun georganiseerd vanaf het Raadhuisplein. In 2016 werd er geld ingezameld voor het Leontienhuis en afgelopen jaar was het doel om de gemeente Zuidplas te voorzien van AED kasten.
Dit jaar is Centrum Camino het goede doel. Camino is een inloophuis in Nieuwerkerk voor mensen met kanker en hun naasten voor inwoners van Zuidplas en de regio.

Voor de organisatie wordt het logistiek nog een hele klus, afgelopen jaar liepen er meer 500 kerstmannen en vrouwen mee. Tesamen met de kaarsjesavond zal het dus een drukke en gezellige boel worden.

Bezoekers van het oude dorp keken afgelopen zaterdag 20 oktober even vreemd op toen er enkele tientallen kerstmannen rondliepen.Ter promotie van dit evenement werd er een promotiefilmpje opgenomen in het oude dorp. Het resultaat ziet u hieronder:

 

 

Inschrijven voor de Santarun in vanaf nu mogelijk via de site van Rotary-Zuidplas.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.