Pijnlijke nederlaag VV Nieuwerkerk tegen Gouderak

VV Nieuwerkerk trad aan tegen Gouderak met vier aanvallers, ook omdat Jeffrey Bos geblesseerd was. Direct na afloop van de wedstrijd sprak René Govers met VV Nieuwerkerk trainer Ron Luijten.

Nieuwerkerk begon sterk aan deze wedstrijd, het wilde zo snel mogelijk de 1-0 forceren. In de zesde minuut kreeg Remco Langerveld de kans, zijn lobje ging echter over. Even later schoot de meest actieve Nieuwerkerker de bal richting bovenhoek, maar de doelman van Gouderak pareerde dit afstandsschot. Daarna gebeurde er echt verschrikkelijke winning voor beide doelen, Nieuwerkerk kon niet en Gouderak kon niet. Nieuwerkerk speelde ver onder de maat. De zijkanten werden niet gezocht, alles ging door het drukbezette centrum en pas na 35 minuten is er weer iets van een kans voor de bezoekers te noteren: na een goede voorzet van Remco Langerveld schiet Maurice Treffers net over. De ruststand was derhalve 0-0.

In de rust bleven de tegenvallende Daniël da Cruz en Bilal Ouahabi in de kleedkamer achter, hun vervangers waren Wesley van de Dries en Wayne van den Burg. Nieuwerkerk begint dreigend aan de tweede helft, er werd meer aangevallen over de vleugels, maar toch viel het doelpunt aan de andere kant. Een corner van Gouderak werd in de 49e minuut door de Nieuwerkerkse defensie niet goed verwerkt en bij de tweede paal vrij ingekopt door Gouderak 1-0. Nauwelijks een minuut later moest Sander Hoffmann gestrekt naar de hoek. In de 9e minuut eindelijke een kans van Nieuwerkerk, maar het schot van Bart Meeske spatte op de paal uiteen. Nieuwerkerk had de pech dat de keeper van Gouderak in een topvorm verkeerde. Hij keerde menig afstandsschot. Schoten van Remco Langerveld werden door hem vakkundig gepareerd. Toch kan hij zijn doel niet helemaal schoon houden: In de 16e minuut wordt het 1-1 door Maurice Treffers. Uit een hoekschop schiet hij tussen een hoop tegenstanders binnen. Er gloort hoop in de harten van de meegereisde Nieuwerkerkers. In de 33e minuut speelt Wesley van de Dries zich op links vrij, zijn voorzet wordt door Wayne van de Burg hard ingeschoten, maar voorlangs. Nieuwerkerk jaagt op de 2-1, zonder overleg, zonder ooit echt een kans te creëren. Gouderak stelt daar weinig tegenover, maar komt toch op 2-1. Een schot van zeker 60 meter gaat over de verbouwereerde Sander Hoffmann in het doel. Een zaterdagsschot, maar wel één met gevolgen. Nieuwerkerk komt deze klap niet meer te boven en verliest al op de vierde speelronde. Maar wat blijft hangen bij de volgers: Nieuwerkerk ontbeert creativiteit, creativiteit die nodig is om een tegenstander als Gouderak te breken. Zonder die creativiteit is Nieuwerkerk niet beter dan een ploeg als Gouderak. Dat is, zo vlak voor de topper tegen Bergambacht, een wrange constatering.

Beluister hier het interview met Omroep Zuidplas direct na afloop van de wedstrijd met VV Nieuwerkerk trainer Ron Luijten

(bron:omroepzuidplas).