Hoog bezoek uit Taiwan bij Nieuwerkerkse sportschool

Hoog bezoek zondag 7 oktober in de sportschool NO Limits aan de S’Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel, het ministerie van sport uit Taiwan kwam op bezoek.

De sportschool van Antoinne Schutte onderscheidt zich van andere sportscholen door specifiek lessen aan te bieden aan mensen met geestelijke en lichamelijke beperkingen. De sportschool heeft als uitgangspunt dat sporten voor iedereen is en moet kunnen zijn, ongeacht leeftijd, gewicht, seksualiteit , geloofsovertuiging of ras.  Tijdens het bezoek uit Taiwan legde de sportschoolhouder uit welke mogelijkheden er zijn om te sporten, met name voor mensen met een beperking en werd er een demonstratie gegeven aan het gezelschap. In Taiwan wil men een dergelijk programma opstellen zodat mensen daar met een beperking ook kunnen sporten. Het bezoek werd georganiseerd door de directeur van de FOG, onderdeel van NOC*NSF.

NO Limits Sports is in het bezit van de eerste rolstoeltoegankelijke boksring van Europa en heeft als doel gesteld om het rolstoelboksen in de toekomst Paralympisch te maken in samenwerking met de FOG/NOC*NSF.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.