Nieuwerkerker Rob gaat er weer voor: kerstinzamelingsactie voedselbank Zuidplas van start.

Ook dit jaar staan de laatste 3 maanden van het jaar voor Rob van Lopik weer in het teken van voedsel inzamelen voor lokale inwoners die het moeilijk hebben om maandelijks rond te komen en aangewezen zijn op de voedselbank.

De eerste boodschappen zijn al binnen” verteld Nieuwerkerker Rob van Lopik trots. Al voor het zesde jaar roept hij in diverse lokale media dorpsgenoten op om boodschappen te verzamelen Er zijn veel gezinnen in Nieuwerkerk aangewezen op deze voorziening. En met deze doelgroep is Rob zeer begaan verteld hij. ik wil de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank en minder bedeelde graag weer een tas boodschappen geven met de Feestdagen” De actie kan alleen slagen als inwoners actief meedoen aan deze actie en Rob roept daarom ieder op om in de voorraadkast te kijken of er producten staan die men kan en wil missen. “Ook tijdens het boodschappen doen kan met uiteraard iets extra’s meenemen”. Het gaat om voedingsmiddelen die buiten de koelkast lang(ere) tijd bewaard kan blijven ( graag even de uiterste verkoopdatum nakijken ) zoals koffie, thee, koekjes, saus, blikjes etc. maar ook “luxe” artikelen zoals zeep, wasmiddel, tandpasta etc. De actie van 2017 was een groot succes, bijna 100 tassen konden er toen worden gevuld.

De actie is niet bedoeld om speelgoed etc. in te zamelen, dat is een andere organisatie die dat regelt. De actie loopt tot half december. tot dan kunt u producten brengen.
U kunt vanaf heden weer spulletjes inleveren aan de Zeepkruid 17. Mocht Rob niet thuis zijn dan kunt u de boodschappen voor de deur zetten. Ook bij de MCD supermarkt in het oude dorp staat er een doos klaar waar u kunt doneren. Op onze facebookpagina de komende weken regelmatig een updates over deze grootse inzamelingsactie.

Facebook reacties

eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.