Indie-monument Nieuwerkerk wordt verplaatst

De jaarlijkse indie-herdenking bij het monument aan de Kerklaan in Nieuwerkerk aan den IJssel zal vanaf komend jaar niet meer plaatsvinden op 14 augustus, maar gaat tegelijk plaatsvinden met de 4 mei herdenking, even verderop, eveneens op de Kerklaan.

Het Indie-monument zal dan ook verplaatst worden nabij de herdenknaald waar jaarlijks op 4 mei de slachtoffers uit de tweede wereldoorlog worden herdacht. Burgermeester en wethouders zijn tot dit besluit gekomen omdat wordt geconstateerd dat er jaarlijks minder mensen aan Indie herdenking deelnemen. De herdenkingsplek zal worden heringericht. De gemeente heeft hiervoor een bedrag van 30.000 euro gereserveerd. Met betrokkenen en omwonenden zal overleg plaatsvinden.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.