VV Nieuwerkerk wint ook tweede competitiewedstrijd

VV Nieuwerkerk speelde zaterdag 29 september uit tegen  Swift Boys en kwam met drie punten terug, en dat ging niet makkelijk.

Al binnen tien minuten keek de ploeg van trainer Ron Luijten tegen een achterstand aan. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied van Nieuwerkerk werd binnen geschoten: 1-0. Nauwelijks een minuut later had Remco Langerveld de 1-1 op zijn schoen, hij treuzelde net te lang. Nauwelijks drie minuten later krijgt de kleine aanvaller een goede voorzet van links, zijn kopbal gaat net over. In de 18e minuut krijgt een speler van Swift Boys direct rood van scheidsrechter van Dis na een harde charge op Maurice Treffers. Nieuwerkerk krijgt dus een man meer op het veld. Zes minuten later wordt Jeffrey Bos gewisseld voor Wayne van den Burg. Een verdediger voor een middenvelder. Nieuwerkerk zet aan, veel aanvallen lopen via de vleugels, maar zonder succes. Het moet komen van een individuele actie en Remco Langerveld heeft die in huis. Hij soleert in de 38e minuut aan de rechterkant naar binnen en schiet met zijn linkerbeen hard binnen: 1-1. Twee minuten later kopt Bart Slob op de lat na een goede voorzet van Remco Langerveld. In de 43e minuut omzeilt Wayne van den Burg de buitenspelval van Swift Boys en schiet in twee instanties de 1-2 binnen, wat ook de ruststand is en gezien het spelbeeld zeker niet onverdiend.

In de 51e minuut wordt het 1-3 door opnieuw Wayne van den Burg die een goede voorzet van Remco Langerveld op fraaie wijze afrondt.

Langzaam neemt Swift Boys het spel over .Nieuwerkerk wordt slordig en maakt achterin kleine foutjes die bijna fataal worden. Zo moet een aanvaller van Swift Boys ten koste van een gele kaart door Maurice Treffers worden afgestopt. De vrije trap uit deze overtreding wordt wel fraai binnengeschoten door Swift Boys:2-3. Bart Meeske wordt naar de kant gehaald ten faveure van Bilal Ouahabi. Nieuwerkerk speelt fantasieloos, niemand weet een opening te vinden in de afweer van Swift Boys. Tekenend is dat vier van de zes doelpunten vanmiddag vielen uit standaardsituaties. Het is de wedstrijd van de vrije trappen, want in de 65e minuut is het Remco Langerveld die uit een vrije trap van 20 meter de 2-4 binnenschiet na een overtreding op Daniël da Cruz. Drie minuten later staat ook Nieuwerkerk met tien man: Maurice Treffers krijgt zijn tweede gele kaart na een overtreding op een aanvaller van Swift Boys. Balverlies op het middenveld is hiervan de oorzaak. Swift Boys zet aan en dringt Nieuwerkerk terug, zonder echt gevaarlijk te worden. In de 70e minuut wordt Kevin Kamerbeek naar de kant gehaald. Zijn vervanger is Leon Hulshof. Aan de stand verandert niets meer.

Nieuwerkerk wint dus met 2-4 en pakt weer drie punten. Toch heb je als toeschouwer niet echt het idee een kampioenskandidaat aan het werk te hebben gezien, wel een ploeg die hard wil werken.

Meer sportnieuws kunt u vinden op de sportpagina’s van de 3 gezamenlijke lokale omroepen uit onze regio : Lokale Omroep Krimpen, Radio Capelle en Omroep Zuidplas.

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.