Oud premier JP Balkenende en burgemeester GJ Kats bij Rotary Zuidplas

Op Woensdag 26 september 2018 hebben oud premier Jan Peter Balkenende en burgemeester Gert-Jan Kats van gemeente Zuidplas een open avond van Rotary Zuidplas bezocht.

Deze open avond werd georganiseerd om mensen die geïnteresseerd zijn in de Rotary kennis te laten maken met de activiteiten van de club, de leden van Rotary Zuidplas en hun drijfveren om lid te zijn.
Jan Peter Balkenende , tegenwoordig hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en extern senior adviseur bij Ernst&Young (EY), hield een inspirerende lezing over onze snel veranderende wereld en het belang van vaste waarden en internationale- en lokale samenwerking.
Jan Leydes, voorzitter van Rotary Zuidplas, kijkt terug op een geslaagde avond:
“ik ben onder de indruk van de lezing van Balkenende, met name over wat hij vertelde over het belang van internationale samenwerking en het lokaal vertalen van gestelde globale doelen zoals de ‘Sustainable Development Goals’ van de Verenigde Naties. Dit heeft ook betrekking op de activiteiten van Rotary: binnen de internationale Rotary voeren we lokale projecten uit binnen gemeente Zuidplas om internationale doelen na te streven”.
“Ook ben ik erg blij dat burgemeester Kats deze avond bezocht: hij is een belangrijke steun voor onze jaarlijkse ‘Santa-Run’, waarbij we geld ophalen voor goede doelen, zoals het Hartveilig Wonen Project, waardoor we, samen met gemeente Zuidplas en ondernemers AED’s beschikbaar konden stellen en personen trainden om deze te bedienen. “
“De 11 potentiële leden die aanwezig waren hebben we duidelijk laten zien waar Rotary Zuidplas voor staat en wat de motivatie is van de leden om lid te zijn”.

Rotary Club Zuidplas bestaat uit een actieve Club professionals. Naast het organiseren en ondersteunen van lokale, regionale en internationale activiteiten voor de gemeenschap ook teamspirit en gezelligheid erg belangrijk. Rotary Zuidplas, opgericht in 1976, telt op dit moment 33 leden en komt elke woensdagavond bij elkaar in Drank & Spijslokaal Perron in Nieuwerker a/d IJssel. Rotary Zuidplas is onderdeel van Rotary International, een internationale goede doelenorganisatie met meer dan 1 miljoen leden die zich belangeloos inzetten voor de gemeenschap zowel dichtbij als veraf.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.