Politie onderzoekt vernieling gebouw Islamitische vereniging Oranjebuurt

De politie is op zoek naar getuigen die maandagmiddag 24 september tussen 15:00 uur en 16:00 uur  hebben gezien dat onbekende(n) tomatensaus hebben gegooid tegen de gevel van het nieuwe onderkomen van de moslimgemeenschap in Nieuwerkerk aan den IJssel aan de Prinses Irenestraat.

Het gebouw was tot voor kort nog eigendom van de duivenvereniging De Reisduif maar nu deze vereniging is opgehouden te bestaan is het gebouw doorverkocht aan Stichting Islamitische Moskee Errahmane die druk bezig is zich daar het gebouw in te richten voor diverse activiteiten. De stichting heeft aangifte gedaan voor vernieling en de politie onderzoekt de zaak. Door een bericht via burgernet en de Nieuwerkerkse buurtapp hoopt de politie tips te krijgen.  Al eerder ontving de redactie van JBN berichten en beelden waarbij een inwoner ongenoegen uitte tegen de komst van deze vereniging. Of het incident te maken heeft met onvrede over de komst van de Islamitische vereniging in de Irenestraat is onduidelijk.

 

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.