Gemeente Zuidplas neemt deel aan de Ongehinderd Testdag

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid neemt gemeente Zuidplas deel aan de allereerste landelijke Ongehinderd Testdag.

Woensdagmiddag 3 oktober gaan mensen met en zonder beperking op pad om leuke, toegankelijke locaties te testen op toegankelijkheid. Denk hierbij aan restaurants, winkels en vrije tijdslocaties, maar ook openbare locaties. Vanaf 12.00 uur is iedereen welkom in het Van der Valk Hotel in Nieuwerkerk aan den IJssel voor de gezamenlijke aftrap.

Ongehinderd Testdag
Doel van de dag is om op een leuke manier meer bewustwording te creëren over toegankelijkheid. Fysieke toegankelijkheid is tenslotte de voorwaarde voor een inclusieve gemeente. Tijdens de Ongehinderd Testdag worden inwoners uitgenodigd om de toegankelijkheid van de locaties binnen onze gemeente in kaart te brengen. Dit kan heel eenvoudig door een beoordeling te plaatsen in de Ongehinderd app. Iedereen, met of zonder beperking, mag meedoen!

Programma in Zuidplas
De Ongehinderd Testdag vindt plaats op woensdagmiddag 3 oktober van 12.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf 12.00 uur is iedereen welkom in het Van der Valk Hotel. Om 12.30 uur zal wethouder Jan-Willem Schuurman het programma openen. Om 13.00 uur is de landelijke kick-off van de Ongehinderd Testdag met de minister Ollongen en Gerard de Nooij (directeur Ongehinderd). Deze wordt live uitgezonden in alle deelnemende gemeenten. Vervolgens kan iedereen de toegankelijkheid van de gemeente gaan beoordelen tot de feestelijke afsluiting van 16.00 uur met wethouder Daan de Haas.

Meld u nu aan en download de app
Doet u ook mee op 3 oktober? Meld u dan nu aan bij de gemeente via emailadres secretariaatSenB@zuidplas.nl. Heeft u een beperking en wilt u gebruik maken van gezamenlijk vervoer vanaf het hotel om locaties te testen? Geeft u dat dan aan in uw email bericht.
Download ook nu alvast de gratis app, waarmee u locaties kunt beoordelen via
www.ongehinderd.nl

Ongehinderd
Ruim 10% van de Nederlanders hebben een lichamelijk beperking. Dit zijn blinden en slechtzienden, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven en slechthorenden. Zij willen ook zonder drempels op pad kunnen gaan. Het keuringsteam van Ongehinderd brengt de toegankelijkheid van onze gemeentelijke gebouwen in kaart. Deze informatie wordt gepresenteerd in de landelijke Ongehinderd app, zodat inwoners en bezoekers met een beperking precies weten waar ze goed terecht kunnen. De Ongehinderd app is gratis te downloaden via de Apple App Store of Google Play Store.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.