Week tegen Eenzaamheid Zuidplas Verbindt voor alle inwoners

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. In de Week tegen Eenzaamheid, die op donderdag 27 september start, vragen we hiervoor aandacht, ook in de gemeente Zuidplas. Zuidplas Verbindt gaat de strijd aan tegen eenzaamheid door mensen te verbinden en eenzaamheid bespreekbaar te maken en aan te pakken.

Op zaterdag 29 september is de kick off van Zuidplas Verbindt door wethouder Daan de Haas. Vanuit Nieuwerkerk aan den IJssel doet een koffietruck de vier Zuidplasdorpen aan, die letterlijk de dorpen, organisaties en mensen verbindt. Eenzaamheid komt voor bij oud en jong; iedereen is dus welkom om aan te sluiten.

Zuidplas Verbindt mensen en organisaties

Zuidplas Verbindt wordt georganiseerd door de Kerngroep Zuidplas Verbindt in nauwe samenwerking met professionele- en vrijwilligersorganisaties in de gemeente Zuidplas. Sinds de aanstelling van een sociaal makelaar is het nodige in gang gezet. Zo organiseerde de gemeente in maart 2018 de Werkconferentie Zuidplas Verbindt, waaruit nu de kerngroep is gevormd die keihard werkt aan een duurzame aanpak. Bij deze aanpak staat het verbinden van de maatschappelijke organisaties in Zuidplas en het verbinden van inwoners centraal. Kortom, Zuidplas Verbindt gaat de strijd aan tegen eenzaamheid door mensen te verbinden en eenzaamheid bespreekbaar te maken en aan te pakken.

Kom 29 september langs voor een gratis kopje koffie met wat lekkers en een goed gesprek. De koffietruck met koffie/thee met wat lekkers staat op zaterdag 29 september op de volgende punten*:

10.00-11.00 uur: Nieuwerkerk aan den IJssel, P bij Reigerhof (ingang De Berg/Intertoys)
11.30-12.15 uur: Moordrecht, P Winkelcentrum De Smidse
12.45-13.30 uur: Moerkapelle, P Plus Moerkapelle / rondom de kerk
14.00-15.00 uur: Zevenhuizen, P bij Jumbo Supermarkt
*Wijzigingen voorbehouden

Activiteiten in de Week tegen Eenzaamheid op activiteitenkalender

In en rond de Week tegen Eenzaamheid kunnen inwoners kennismaken met allerlei activiteiten, die regelmatig worden georganiseerd in Zuidplas. In Hart van Holland verschijnt op woensdag 26 september een activiteitenkalender waarop is te zien waar en wanneer de activiteiten plaatsvinden. Deze kalender is ook digitaal (vanaf woensdag 26 september) raadpleegbaar via zuidplas.nl en welzijnzuidplas.nl

Zuidplas eerste deelnemende gemeente landelijk Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid

Sinds vorige week is Zuidplas als eerste gemeente in Nederland aangesloten bij het landelijk actieprogramma Eén tegen eenzaamheid. Reden hiervoor is de aandacht die de gemeente Zuidplas tot nu toe heeft voor eenzaamheid. Het werd opgepikt door de ambassadeur van het landelijk Actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid, Marianne van den Anker. Komende zes maanden krijgt de gemeente een adviseur ter beschikking die de gemeente ondersteunt bij het neerzetten van een goede aanpak. Het eerste advies vanuit de aanpak Eén tegen eenzaamheid luidt om ook de eenzamen zelf te betrekken bij de ontwikkeling van de aanpak. Verder is het belangrijk om de aanpak te monitoren en te evalueren, ook daar krijgt de gemeente Zuidplas ondersteuning bij.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.