Nieuwerkerk wint met 3-1 tegen Ommoord

Nieuwerkerk begon zaterdag 22 september  de competitie met een thuiswedstrijd tegen Ommoord. De verwachtingen waren vooraf hooggespannen. Nieuwerkerk maakte dat niet helemaal waar, maar won wel met 3-1.

Nieuwerkerk begon sterk. Al in 6e minuut kopte Bart Slob op de paal. De rebound van Remco Langerveld werd door de goalie van Ommoord tot corner verwerkt. Nieuwerkerk oogde dreigender zonder echt gevaarlijk te worden en Ommoord hield zich alleen bezig met tegenhouden. Het duurde dan ook tot de 33e minuut voor er weer gevaar kwam voor het doel van Ommoord. Dan schiet Remco Langerveld een vrije trap net naast. Drie minuten later viel de bal pardoes voor de voeten van Stefan van der Vlegel, maar ook hij wist geen raad met dit buitenkansje.
In de 41e minuut de kans op 1-0: Remco Langerveld komt alleen voor de keeper na een mooie Nieuwerkerkse aanval, maar de aanvaller miste hopeloos. Rust derhalve 0-0. Nieuwerkerk gebruikte in de eerste helft te weinig de vleugels, te veel door het centrum.

In de 2e helft begon Nieuwerkerk fanatiek en ging op zoek naar de 1-0. Het gebruikte nu wel de vleugels en dat leverde in de 49e minuut een vrije trap op op 20meter van het Ommoordse doel. Remco Langerveld schoot uit deze vrije trap de 1-0 binnen, de bal werd eerlijkheidshalve wel van richting veranderd. Nieuwerkerk voerde het tempo op en nauwelijks 2 minuten kreeg Remco Langerveld opnieuw een kans, maar nu mistte hij. Nieuwerkerk kreeg meerdere mogelijkheden om de score op te voeren. Coach Ron Luijten wisselde in de 60e minuut Wayne van den Burg voor Bilal Ouahabi en Nick Weers voor Daniël da Cruz. Ommoord toonde ondertussen steeds meer lef, gooide de schroom van zich af en liet zien dat het wel degelijk kan voetballen. Nieuwerkerk kwam zelfs onder druk te staan, mede ook door eigen slordigheden. Toch werd het 2-0: een vrije trap van Remco Langerveld werd teruggelegd op Bart Snoek, die van 25 meter hard inschiet. Ommoord gaf niet op en zette aan. En werd beloond. Uit het niets werd het door Bastiaan de Jong 2-1 in de 77e minuut. Het wers spannend, de 2-2 hing in de lucht. Een vrije trap van Ommoord werd in de 16 gepompt en ingekopt. Sander Hoffmann wers geklopt maar Daniël da Cruz redde op de doellijn. Hij kopte de bal weg, Bart Slob verlengde en Remco Langerveld had ineens een vrij veld voor zich. Hij sprinte met de bal aan de voet naar het vijandelijke doel en scoorde 3-1. Wedstrijd over en uit.

In de 85e minuut werd Kevin Kamerbeek vervangen door Leon Hulshof. Het deed de stand niet meer veranderen.

De eerste drie punten zijn binnen. Volgende week wacht Swift Boys.