Geen Lidl in voormalig Rabobank gebouw Nieuwerkerk

Een gezondheidscentrum en appartementen op de plek van het voormalige Rabobankpand in de wijk Dorrestein in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dat is toekomst van het leegstaande terrein naast het winkelcentrum. En dit betekent dat er geen filiaal van de Lidl zal worden gehuisvest op deze plek.

Er is een overeenstemming bereikt over de herontwikkeling die voorziet in de bouw van een gezondheidscentrum met middel dure huurappartementen daarboven. Op dit moment worden benodigde onderzoeken uitgevoerd en een nieuw bestemmingsplan opgesteld om de benodigde planologische wijziging mogelijk te maken. De bouw van een Lidl op deze locatie is daarmee van de baan” laat het college van burgemeester en wethouders weten.

D66-Zuidplas laat weten dit een goede zaak te vinden maar geeft aan het wel jammer te vinden dat er voorlopig geen discountersupermarkt in Nieuwerkerk aan den IJssel komt. “Daar was wel behoefte aan”.

De mogelijke komst van een Lidl in Dorrestein zorgde lange tijd voor een tweedeling in onze gemeente. Waar direct omwonenden tegen de plannen waren, was een ander deel van de inwoners juist positief gestemd en zagen een discountersupermarkt binnen de gemeentegrenzen maar al te graag komen. Omwonenden waren veelal tegen de plannen, vreesde voor geluids en parkeeroverlast. In Nieuwerkerk waren er nog een tweetal andere mogelijke locaties voor een eventuele Lidl, het voormalige pand van de Formido en de de locatie aan de van de Wash-Inn wasstraat aan de Europalaan, echter passen deze locaties niet in het bestemmingsplan.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.